download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Adlêšička pisânica, novi odzveni Sozvočij Slovenije

V sklopu Zbirke Sozvočja je izšla že četrta zgoščenka, Adlêšička pisânica / Zvočna podoba današnjih Adlešičev. Adlêšičko kulturno izročilo se prenaša iz roda v rod. Pesmi, plesi, igranje tamburic, številna gostovanja, od Dunaja do Ohrida, že stoletje domačine povezujejo leto za letom.

Pričujoči tonski zapisi, predstavljajo odsev prostovoljnega ustvarjalnega dela članov Kulturnega društva Božo Račič Adlešiči. Številni so, v sodelovanju z Zavodom Godibodi, Glasbeno zadrugo Celinka ter KED Folk Slovenija, posneti v domači cerkvi Sv. Nikolaja, drugi pa v Novomeškem studiu Metulj. Zgoščenka tako prinaša najnovejše posnetke pesmi in viž, ki jih danes z vso zavzetostjo in zavestjo ohranjajo tudi mladi rodovi.

Do sedaj so v Zbirki Sozvočja izšle že štiri zgoščenke: Knjižica z dvojno zgoščenko Sozvočja Slovenije, družinski trio Volk Folk, Pevci Globoko ter Adlêšička pisânica.

Spomladi pa se nam obetata še dve zgoščenki iz področja Istre, skupine Vruja ter nova plošča etnomuzikologa Daria Marušiča. Zgoščenke bodo predvideno predstavljene v sklopu spomladanskega festivala Godibodi v aprilu 2013.

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav