download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

album: 4SAXESS - 4 US

4saxess29Kvartet saksofonistov 4saxess v sestavi Lev Pupis (sopran saksofon), Tomislav Žužak (alt saksofon), Primož Fleischman (tenor saksofon) in Dejan Prešiček (bariton saksofon) je septembra izdal novi album 4 US, ki ga bodo predstavili na promocijskem koncertu, 4.10.2011 ob 20. uri v Mestnem muzeju Ljubljana. Gost na večeru Gershwina in Bernsteina bo Uroš Perić.


V svojem desetletnem delovanju se je kvartet 4saxess oblikoval v pomembno komorno zasedbo v slovenskem glasbenem prostoru, hkrati pa ima za seboj tudi številna mednarodna gostovanja. Raznovrstnost izobrazbe članov kvarteta daje skupini širok glasbeni nazor in bogastvo izraznosti. Diplomirali so namreč v Ljubljani, Zagrebu in Frankfurtu, izpopolnjevali pa so se v Parizu, Bordeauxu in Bostonu.

Tokrat nas 4saxess vabi, da se jim pridružimo na sprehodu po glasbeni zakladnici Severne Amerike. Svoj najnovejši projekt 4 US, okronan z izdajo plošče, so posvetili glasbenima velikanoma Georgu Gershwinu in Leonardu Bernsteinu, svoj pogled na njuno ustvarjanje je mojstrsko dodal Igor Lunder. Kvartetu se bo na odru pridružil priznani slovenski interpret Raya Charlesa, pianist in pevec Uroš Perić.

4saxess: "Potovanja pogosto delujejo kot katalizator idej. Naše glasbeno potovanje po Severni Ameriki napeljuje na človeško željo po raziskovanju oddaljenih kontinentov, hkrati pa tudi na bližino glasbe, ki je tekom prejšnjega stoletja postala del širše kulturne zgodovine."
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav