download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

album: BALIŠ - NOVNOS

Balis16Eden bolj prepoznavnih in uspešnih slovenskih producentov,  Žare Pak, je odkril glasbeni izraz mnogih najpopularnejših slovenskih rock zasedb (Siddharta, Dan D, Tabu, Alya, …). Glas o njegovem izjemnem posluhu za sodobne rock izdelke pa se širi tudi preko bivših evropskih meja. Bališ, zasedba koroških Slovencev, ki poje v maternem jeziku – ga je s svojim avtorskim delovanjem tako prepričala, da je poskrbel za zvočno podobo njihovega tretjega albuma Novnos, ki bo pred avstrijskim izidom izšel v Sloveniji.


Sedmo leto mineva od izdaje njihove zadnje plošče Jutr bo moj (2004) in toliko časa je zasedba potrebovala za notranjo prenovo, katere rezultat je album, ki za razliko prejšnje trdne, ritmične osnove rokovske tradicije sedemdesetih let, prinaša veliko bolj čustveno pa vendar izjemno raznoliko in samosvojo glasbeno sliko.

Bališ so kljub rockanju značilnem za 21. stoletje, ustvarili kvaliteten, svež, moderno zveneč retro-emo-pop-rock album, s katerim živijo globoko slovansko emocionalnost, razpeto med melanholijo in evforijo.
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav