download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

album: BRINA - SLEČENA KOZA

BRINA11Pred nekaj dnevi smo vam predstavili prvi singel z naslovom Katalena iz Brininega prihajajočega novega albuma Slečena koža, ki bo izšel 21. oktobra prizaložbi DruGod in uvedel serijo koncertov, ki bodo kulminirali z nastopom v Kinu Šiška, 3. novembra ob 20.30. uri, v sklopu prvega večera mednarodnega festivala Druga godba 27+.


Brina se po petih letih vrača s tretjim albumom. Slečena koža je nadaljevanje Pasje legende, ki je eden redkih slovenskih albumov za slovensko založbo, ki se mu je uspelo zavihteti proti vrhu specializiranih evropskih lestvic. Njen hit Poljanska balada pa je bilo mogoče po zaslugi pokojnega didžeja Charlieja Gilletta slišati severno in južno od ekvatorja. To je Brini prineslo turneje po Španiji (tudi nastopa na Womexu in Expu), Mehiki, Kanadi in ZDA. Leta so tekla in prevetrila zvok skupine, ki ga je na novem albumu oblikoval Chris Eckman. Na njem najdemo devet pesmi, med njimi tudi nekaj avtorskih.

Jure Longyka, Izštekani na Valu 202, april 2011: "Mehkoba in bridkost, milina in strast, pretanjenost in moč, hip in gib, staro in novo, ljudsko in umetno, ruralno in urbano, zaprašeno in trendovsko, domače in svetovno ... Te in druge dvojnosti prevevajo ustvarjanje Brine Vogelnik in skupine Brina."
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav