download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

album: FLIRRT - HORIZONT

flirt_naslovkaSkupina Flirrt je v širni svet poslala svojo novo ploščo Horizont (založba Street13). Po petih letih zatišja so tako svoj povratek z velikimi črkami dokončno zapisali v slovenski glasbeni prostor. Izdajo albuma v radijskem etru spremlja novi single V vakuumu. Horizont je kot četrti album skupine nasledil razprodane plošče Frizerski salon, Modroplavo in Univerzum.


Legendarni pop rock band, ki se sicer podpisuje pod "ponarodele" skladbe kot so Romeo in Julija, Ko je ni, Ona, Poljubi me,... je preteklo leto zaznamoval z novimi singli Zbiram vse, kar nosila je, V mojem telesu, Konec, Preden greš še mal ostan in aktualni single V vakuumu, ki so doživeli velik odziv in topel sprejem poslušalcev - tako starih kot novih. 

Skladbe so nastajale zadnjih nekaj let, svojo dokončno podobo pa so dobile v zadnjem letu, ki so ga Flirrti preživeli v studiu in na vajah.  Flirrti na novi plošči ostajajo zvesti svojemu stilu, njihov zvok pa je zaradi vala kreativne svežine in deloma prenovljene zasedbe dobil novo preobleko. Pod večino tekstov na plošči se podpisuje pevec Rok Lunaček, ki je že v stari zasedbi, še imenovani Flirt, nosil glavno avtorsko vlogo, medtem ko so glasbenemu delu skladb svoje poglede in prijeme dodali še preostali člani skupine – David Stritar (kitara), Toni Hazdovac (klaviature), Toni Habula (bobni) in Tomaž Urgl (bas kitara).
Plošča tako predstavlja sintezo skladb iz Rokovega predala in novih idej, ki so vzklile v vrtincu energije med ekipo, zbrano iz surf, rock, jazz, funk in pop vetrov. Raznolike korenine članov banda so se spletle v 13 skladb, ki so obdržale čustven naboj a prinesle svežino v zvočni sliki.
Album Horizont tako predstavlja novo poglavje v zgodbi dolgoletnega uspešnega ustvarjanja skupine, ki zagotovo še ni rekla svoje zadnje besede.

Producentsko taktirko so Flirrti zaupali Blažu Hribarju iz 585 studios, ki je končno zvočno podobo izdelka dodatno začinil s svojimi izkušnjami in idejami.

Dizajn vizualnega dela albuma je zasnovan na barvni shemi CMYK, ki predstavlja osnovne barve v tiskarstvu. S plastenjem osnovnih barv - cian, magenta in rumena - v  presečišču nastane črna barva. Princip simbolizira idejo, da ravno tako vsak član skupine zvoku doda svoj odtenek, ki se zlije v glasbo in na koncu tvori celoto.
Flirrti so v skladu z dizajnom albuma zasnovali tudi novo spletno stran, ki domuje na naslovu www.flirrt.net.

Plošča bo v kratkem dobila tudi novo tipno razsežnost, saj bo v omejeni nakladi izdana še posebna izdaja, prilagojena slepim in slabovidnim. Tekstovni del albuma bo namreč preveden v Braillovo pisavo.

Material z novega albuma bo skupina predstavila tudi na koncertih po celi Sloveniji. Na dosedanjih koncertih se je izkazalo, da so Flirrti odličen live band, ki spravi ljudi na noge, njihova zvesta publika pa raste z novimi navdušenci. Datumi koncertov bodo objavljeni v kratkem.

FLIRRT - V vakuumu

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav