download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

album: LARA JANKOVIČ - NA KOŽO ZAPISANE ZGODBE

lara-jankovicLara Jankovič je v prenovljenem studiu radia Maribor pozimi posnela  novo ploščo Na kožo napisane zgodbe -  Besedila je napisal  Feri Lainšček, glasbo pa so prispevali Vitalij Osmačko, Saša Olenjuk in Miloš Simić, Vitalij in Miloš sta naredila tudi aranžmaje. Zgoščenka je izšla maja pri Cankarjevi založbi in je naprodaj v vseh knjigarnah Mladinske knjige. Pesmi so svoj navdih našle v ljudskem izročilu ruskih širjav, balkanskega melosa in ciganske duše.


 Spremljevalni kvartet v sestavi: Vitalij Osmačko, Žarko Vojinović, Matija Krečič in Petra trobec, Laro na nastopih tudi spremlja v živo. Občasno se jim pridruži violinist in kitarist Saša Olenjuk in trubači Dej š`en litro.

Lara Jankovič, ki jo javnost pozna po njenih izvedbah šansonov, na odrskih deskah pa navdušuje tudi s predstavo Kot jaz, posvečeno Edith Piaf, pravi: "Novi album je plod uspešnega sodelovanja s prekmurskim piscem in poetom Ferijem Lainščkom, pesmi pa  izražajo odnos do ljubezni in svobode."

LARA JANKOVIČ - Zima

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.



V svoji zgoščenki je napisala:
"Kaj je svoboda? Kdaj je človek zares svoboden? Nekdo je rekel: »Ko opravi s svojim ugledom.« Morda. Vem samo to, da se počutim kot ujeta ptica pristriženih kril. Da sem iz dneva v dan manj svobodna. In takrat razmišljam o tebi, Svoboda. Kako te ujeti. Te razumeti. Postati TI. TI neprecenljivo bogastvo Ciganov…. To jim zavidam. In na tej moji večni poti iskanja se je naenkrat znašel Feri. Je rekel, da ne naključno, ampak usodno. Od takrat skupaj iščeva in se sprašujeva. O svobodi. Vsa ta iskanja so…Na kožo zapisane zgodbe."

LARA JANKOVIČ - Ciganska balada

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.



Vse pesmi na zgoščenki je odpela Lara Jankovič, pevki in glasbenikom pa se je v studiu radia Maribor pridružila tudi skupina trubačev iz Divače Dej š`en litro, kar nakazuje, da je album namenjen tudi tistim, ki med poslušanjem težko obsedijo na stolu.  Lara je posnela še videospot za naslovno pesem Na kožo zapisane zgodbe, v produkciji RTVSLO, Regionalni center Maribor, režirala ga je Dragica Petrovič. Snemalec je bil Damijan Krajnc, z Laro  pa je nastopil tudi baletnik SNG Opere in baleta Maribor, Tiberiu Marta, snemanje je potekalo na komornem odru SNG Drame Maribor.

Feri Lainšček pravi: "Na kožo zapisane zgodbe so pravzaprav pesmi o ljubezni in svobodi. Navdihuje jih tista ljubezen, ki življenju daje smisel. Vznemirja jih svoboda, ki se edina ne priklanja smrti. Namenjene so vsem, ki vidijo čez večno témo in tèmo, saj vedo, da se z njimi vse znova rojeva in ponavlja. Palimpsesti ruskih romanc, madžarske ciganske glasbe in balkanskih ljudskih napevov zato niso le harmonije, ki so uglasile njihove ustvarjalce, ampak tudi sled dragocenega izročila. So priklon duhu, ki je znal jokati, a ni nikdar izgubil poguma in upanja. Obenem pa tudi pesniško izrečeno prepričanje, da so prav pesmi o ljubezni in svobodi bistvene zgodbe našega časa."
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav