download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

album: MAMA MANKA V RITMU FUNKA

MamainFantje_Fx_PressMama Manka in Rock Otočec fantje so koncertno sezono zaključili na največjem in najbolj blatnem slovenskem festivalu Rock Otočcu, kjer so zopet dokazali da jim na rodni grudi ne manjka zveste publike, kot tudi novih navdušencev. Mati so s svojo famozno pojavo, iskrivim humorjem, energičnostjo in zavidljivim vokalom naredili odlično uverturo v vroč večer na otoku. Po sproščujočem poletju so fantje, dekle in Mati polni delovnega elana, saj se že vneto pripravljajo na promocijsko turnejo, ki jih čaka v zaključku jeseni.
Na police namreč prihaja njihov studijski prvenec Mama Manka v ritmu funka

Težko pričakovani plošček, ki je po petih letih skupnega muziciranja končno prišel na plano, vsebuje devet avtorskih pesmi, dve predelavi slovenskih ljudskih ter obilico značilnega Mankinega humorja.
Večinski del albuma je bil posnet v glasbenem studiu Underground v Šentjerneju, kjer je delo tonskega mojstra, mešalca zvoka in producenta prevzel Uroš Bon. Pri slednji nalogi se mu je pridružil tudi Miro Tomšič, za mastering je poskrbel Martin Žvelc.

Zasedbo, ki se je skozi leta sicer spreminjala, sestavljajo:
Mama Manka, Miro Tomšič, pevec bivše zasedbe Dom za sanje in profesor na oddelku za tolkala v Glasbeni šoli Marjana Kozine v Novem mestu, na tolkalih. Andrej Zupančič na basu, ki je igral pri zasedbi Dan D, sedaj pa je aktiven tudi pri Soddihi. Jure Dolinar, umetniški vodja festivala Jazzinty, na kitari. Anja Hrastovšek, vokalistka pri zasedbah Discoballs, Strizzy, Soul, jazz in jaz, kot tudi priznan spremljevalni vokal (Trkaj, Jadranka Juras, Tabu). Tu pa sta še Uroš Bučar Ujc kot Mc in Mladen Cetina na klaviaturah.

Poleg zgoraj naštetih stalnih članov, lahko na noviteti slišimo tudi kar nekaj priznanih imen slovenske glasbene scene: Tokac, Erik Marenče, Črt Remic, Jaka Kopač, Marko Boh, Simona Lešnjak, Benjamin Prešeren.  

Za pokušino vam v posluh pošiljamo singel Mama Manka v ritmu funka iz istoimenske plošče. Uživajte v poslušanju, naj vas prevzame mešanica funka, reggae-ja, rocka, etna, disca in hip hopa.

MAMA MANKA IN ROCK OTOČEC FANTJE - Mama Manka v ritmu funka

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav