download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

album: VLADO KRESLIN - DREVORED

VladoKreslin_DrevoredTežko pričakovani album Vlada Kreslina Drevored je končno med nami. Skladbe, kot so najavna Krasni novi svet, Tam na koncu drevoreda, Ena pesem, tradicionalna Tam daleč stran in mnoge druge že odzvanjano iz radijskih valov in žanjejo navdušene kritike.


Vlado je s svojima sodelavcema, kitaristom Mirom Tomassinijem in producentom ter multiinstrumentalistom Galom Gjurinom ustvaril prefinjeno akustično ploščo, ki nas kot po drevoredu vozi med intimnimi impresijami človeškega mikrokozmosa in glasnejšimi odmevi časa, ki ravnokar teče mimo nas. Električne kitare in električne orgle Hammond se prepletajo s cimbalami, harmonikami, ruskimi balalajkami, goslimi in trobentami; včeraj se meša z danes, danes pleše z jutri.

Drevored vsebuje trinajst pesmi, med njimi tudi dva dueta - eden s hrvaškim rockerjem Liviom Morosinom in eden z angleškim  kantavtorjem Allanom Taylorjem. Na albumu Vladov oče Milan zapoje staro, čarobno rusko pesem, Vlado pa si privošči tudi legendarno  skladbo 'Podmoskovski večeri'. Pri petju se Vladu pridružijo še Severa Gjurin in vokalni trio Insingizi  iz Zimbabwea.

Severa, Insingizi in Morosin bodo tudi gostje na koncertih Vlada Kreslina, ki bodo 4., 5. in 6. decembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

VLADO KRESLIN - Krasni novi svet

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.Foto: Miro Majcen
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav