download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

album: ZORAN PREDIN IN MATIJA DEDIĆ - TRAGOVI U SJETI

zoranpredin27
Klavir in vokal, razgaljeno in intimno, so prve asociacije pri poslušanju albuma 'Tragovi u sjeti', na katerem sta vokalne in pianistične moči združila odlična glasbenika – kantautor Zoran Predin in pianist Matija Dedić.
Album prinaša 12 pesmi in predstavlja potovanje v preteklost in po naših spominih ali kot pravi Zoran Predin, ki je izbral pesmi, ki so objavljene na albumu: 'Izbira vsake pesmi za seboj skriva neko zgodbo. Vsaka pesem je biser. 'Azro' rad prepevam pod tušem, ob 'A sad adio' sem razbil prvi kozarec, 'Maglo' sem pel v Cankarjevem domu z Josipo, ko je praznovala svoj rojstni dan in je bila gostja na mojem valentinovem koncertu. Bregovičevo pesem, ki mi je ena najljubših, sem pogosto pel ob zori s prijateljem, ki ga žal ni več.'
Predin si je za sodelovanje izbral Matijo Dedića, ker je v njem videl idealnega sopotnika za to glasbeno potovanja oz. z Zoranovimi besedami: 'Vrhunskega pianista in sorodno dušo.' Izbira nas sicer ni toliko presenetila, glede na to, da sta sodelovala že na prejšnjem Predinovem albumu in da je Predin z Matijevim očetom, Arsenom Dedićem pred več kot dvajsetimi leti posnel album 'Svjedoci/Priče'.
Album predstavlja tudi Predinovo posvetilo vsakemu od avtorjev, ki so 'krivi' za to, da se danes (še po toliko letih) naježimo, ko slišimo pesem 'Tvoje nježne godine' ali 'Ti si mi u krvi'. Za vsako od pesmi na albumu Predin pravi, da bi dal pol svojega obsežnega opusa, če jim je s svojo interpretacijo vdahnil vsaj malo novega življenja, saj so na nek način postale njegove, pesmi interpreta.
To je album za 'generacijo stripov na hladnem pivu' (iz pesmi 'Šta bi mi bez nas'), pa tudi za tiste, ki jim je dobra glasba enostavno – dobra glasba.
Album so posneli v studiu Metro v Ljubljani aprila letos. Poleg Predina je za produkcijo skrbel Danilo Ženko, ki je hkrati prevzel vlogo tonskega mojstra, spremljevalni vokal je odpela Marta Kosturska, oblikovanje ovitka pa je delo Petje Montanez.
Klavir in vokal, razgaljeno in intimno, so prve asociacije pri poslušanju albuma Tragovi u sjeti, na katerem sta vokalne in pianistične moči združila odlična glasbenika – kantavtor Zoran Predin in pianist Matija Dedić


Album prinaša 12 pesmi in predstavlja potovanje v preteklost in po naših spominih ali kot pravi Zoran Predin, ki je izbral pesmi, ki so objavljene na albumu: "Izbira vsake pesmi za seboj skriva neko zgodbo. Vsaka pesem je biser. Azro rad prepevam pod tušem, ob A sad adio sem razbil prvi kozarec, Maglo sem pel v Cankarjevem domu z Josipo, ko je praznovala svoj rojstni dan in je bila gostja na mojem valentinovem koncertu. Bregovičevo pesem, ki mi je ena najljubših, sem pogosto pel ob zori s prijateljem, ki ga žal ni več."

Predin si je za sodelovanje izbral Matijo Dedića, ker je v njem videl idealnega sopotnika za to glasbeno potovanja oz. z Zoranovimi besedami: "Vrhunskega pianista in sorodno dušo." Izbira nas sicer ni toliko presenetila, glede na to, da sta sodelovala že na prejšnjem Predinovem albumu in da je Predin z Matijevim očetom, Arsenom Dedićem pred več kot dvajsetimi leti posnel album Svjedoci/Priče.

Album predstavlja tudi Predinovo posvetilo vsakemu od avtorjev, ki so "krivi" za to, da se danes (še po toliko letih) naježimo, ko slišimo pesem Tvoje nježne godine ali Ti si mi u krvi. Za vsako od pesmi na albumu Predin pravi, da bi dal pol svojega obsežnega opusa, če jim je s svojo interpretacijo vdahnil vsaj malo novega življenja, saj so na nek način postale njegove, pesmi interpreta.
To je album za "generacijo stripov na hladnem pivu" (iz pesmi Šta bi mi bez nas), pa tudi za tiste, ki jim je dobra glasba enostavno – dobra glasba.

Album so posneli v studiu Metro v Ljubljani aprila letos. Poleg Predina je za produkcijo skrbel Danilo Ženko, ki je hkrati prevzel vlogo tonskega mojstra, spremljevalni vokal je odpela Marta Kosturska, oblikovanje ovitka pa je delo Petje Montanez.
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav