download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Aleš Klinar Klinči v letu svojega jubileja predstavlja dvojni album 63 Special

Na prvem albumu se Aleš Klinar obrača v prihodnost z dvanajstimi novimi skladbami. Slišali boste lahko tako njegov aktualen single Stari klovn in množico novih skladb, pri katerih so sodelovali mnogi znani slovenski glasbeni izvajalci: pri skladbi Ogenj se je Klinčiju pridružil Trkaj, skladbo Ljubezen še živi Klinči izvaja skupaj z Anjo Rupel, na albumu pa so svoje glasove prispevali tudi Sergej Škofljanec, Nuša Derenda, Anja Baš, Samuel Lucas in Vojo Djuran.
Drugi album pa prinaša 19 skladb v originalnih različicah, ki jih je Klinči ustvaril ali soustvaril v svoji več kot 35 let trajajoči karieri. Na ploščku so tako skladbe zasedb Martin Krpan (To ni političen song, Od višine se zvrti), Agropop (Samo milijon nas še živi) Rock Partyzani (Cela Slovenija je žgala rock), skladba Volcano Klinčijevega projekta Clinart Music, skladbi Svobodno sonce in Eno srce, ki so ju izvajali slovenski glasbeniki, združeni v projekt Slo Band Aid. Prav tako pa je na albumu kopica skladb, ki jih je Aleš Klinar ustvaril za druge glasbenike: Lep je dan (Anja Rupel), Mesto sanj (Alenka Godec in Perpetuum Jazzile), Vem (Samuel Lucas), Skrajni čas (Anja Rupel & Toše Proeski), Pojdi z menoj (Rebeka Dremelj) in mnoge druge. Če še niste vedeli, veste zdaj – Aleš Klinar sodi med najbolj ustvarjalne slovenske avtorje in glasbenike, saj je v svoji karieri ustvaril že množico hitov.
 
 Prvi album je Aleš Klinar snemal v studiij HPZ Bunker, Garbage in Metro. Band, združen za priložnost snemanja albuma pa so, poleg Klinčija (klaviature, vokal), sestavljali Franci Zabukovec (kitare), Matic Ajdič (kitare), Sergej Škofljanec (akustične kitare), Cveto Polak (bas kitara), Boštjan Vajs (bobni) in Miha Gorše (klaviature). Svoj glas pa so, poleg Kličija, prispevali Sergej Škofljanec, Anja Rupel, Samuel Lucas, Nuša Derenda, Trkaj, Anja Baš in Vojo Djuran.
 
Aleš Klinar je v svoji bogati karieri, ki se je zanj začela pri 13-ih letih, prevozil že na milijone kilometrov, spoznal na tisoče ljudi, spisal več kot 1000 avtorskih skladb, v studiu preživel nešteto ur, prodal obilo albumov (tako na kasetah, vinilih kot na CD-jih). Koncertov niti ne šteje več. A Klinči dela še naprej, saj ga naprej žene – glasba.
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav