download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Grega Korošec predstavlja avtorski prvenec Deklica iz stekla

Glasbena zadruga Celinka.si v letošnjo jesen vstopa z novo glasbeno izdajo. Gre za avtorski prvenec Ptujčana, Grege Korošca, katerega pesem Bazar smo imeli v letu 2011 priložnost slišati na kompilaciji Melodije čiste energije. 

Na kompilaciji Imamo dobro glasbo Val 202, pa je bila predstavljena pesem Tisoč žerjavov.

Enajst avtorskih provokacij, ki vključujejo tudi omenjeni pesmi, je obogatenih s sarkazmom, kritičnostjo, teatraličnostjo, a tudi intimnostjo, zasanjanostjo in imaginarnostjo. Združene so pod skupni naslov Deklica iz stekla. V maniri alternativne in elektronske glasbe, prepredene z indiom, popom in rockom, je Grega poleg avtorskega vložka poskrbel tudi za večinski del instrumentalnih in vokalnih linij. Pri tem sta mu pomagala Blaž Švagan (saksofon) in Leon Lukman (bas kitara), medtem ko je za produkcijo poskrbel Janez Križaj.

Naslovnico in art sta prispevala akademska slikarja Mito Gegič in Tina Dobrajc.

Grega: "Besedila izražajo naivnost in napetost, pa tudi jezo, in se izražajo skozi boj družbe z lastnimi fobijami in strahovi. Ti nas spremljajo skozi preteklost, a tudi prihodnost, ter nas hkrati navdajajo z upanjem, kar je bistveno. Svet je poln eksistencialnih kriz, ki posameznika potiskajo k zdolgočasenosti in vzorcem, vendar ti ostajajo nespremenljivi, čeprav si želimo umirjenih ter ustaljenih odnosov, notranjega miru in stika z naravo ter svobodo."

Video

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav