download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Hellcats s prvencem Divja pot

Hellcats s prvencem Divja pot
Foto: Simon Podgorsek
Plošča Divja pot se bo v zgodovino slovenske glasbe zapisala kot prvi plošček kakšne slovenske ženske hard rock/metal zasedbe.
In ker zgodovino pišejo prvakinje, prisluhnimo zdaj skupini Hellcats, štirim divjim mačkam pod vodstvom sester Saše in Sonje Zagorc. Sestri sta avtorsko ploščo ustvarjali praktično od prvih korakov skupine leta 2006 na gradu Kodeljevo. Zasedba se je nekajkrat spremenila, do trenutka, ko se je vse poklopilo in je bil čas za odhod v studio. Poleg basistke Saše in bobnarke Sonje jo sestavljata še vokalistka Ajda Kovačič, ki je svoje pevsko znanje že dokazala kot finalistka šova X faktor, ter kitaristka Katja Mavec.
 
Prva skladba na plošči Mačke pekla se imenuje kar po imenu skupine in je v bistvu njihova himna. Prepriča z svojo udarnostjo in nam pokaže kaj nam bodo Hellcats postregle v nadaljevanju. Za naslovno pesem, Divja pot, so dekleta pred kratkim posnele tudi videospot, ki je v tujini pod imenom Steelrider požel že lepe uspehe. Še zlasti na Norveškem, kjer njihove pesmi pogosto predvaja jo na radijskih postajah s tovrstn o glasbo . Na Divji poti boste sicer srečali deset avtorskih skladb, ki so v celoti delo sester Zagorc, pri produkciji pa sta sodelovali s producentom Davorjem Kontićem iz Studia Conti. Mastering je delo producenta Gregorja Zemljiča.
 
Izidu prve plošče primerno, so punce za svoj prvi projekt pod okrilje sprejeli v novoustanovljeni založbi Rock Records. Rock Records bo kot že ime pove, temeljila na dobri glasbi in bo prinesla nekaj prepotrebne svežine v slovenski glasbeni prostor .Tako za izvajalce kot uporabnike.
 
Plošča bo sicer izšla tudi na Norveškem, saj, kot smo že prej omenili, njihovo glasbo tam zelo cenijo. Divjo pot bodo Hellcats predstavile še hrvaškemu občinstvu, najprej 26.10 v znameniti Močvari v Zagrebu, tako da se bodo po nekaj zaporednih uspešnih nastopih na festivalu Viva la Pola v Puli preizkusile še na celini. Prav tako pričakuje jo serijo nastopov v Angliji in turnejo po Nemčiji, obetajo pa se jim tudi novi nastopi v Rusiji, kjer njihova prva turneja še vedno zelo odmeva. Zadnji slovenski nastop pred izidom plošče so imele Hellcats v Novi Gorici na obletnici tamkajšnjega radia, kjer so nastopile pred več kot 7.000 navdušenimi obiskovalci, podoben uspeh pa so to poletje doživljale tudi na drugih koncertih po državi.
 
Za uspeh energičnih in simpatičnih deklet se torej ni bati, moški kolegi bodo verjetno tudi veseli zanimive družbe na odrih in tako damo lahko plošči Divja pot, le še pozdrav -mirno morje. Ali pa –divje!
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav