download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Kontroverzni Jernej Jung predstavlja album Zaznamovan

Jernej Jung je bil gotovo ena najbolj kontroverznih osebnosti na nekdanji jugoslovansko - slovenski glasbeni sceni. Zato je za vse tiste, ki ga bolje poznajo, naslov albuma Zaznamovan še kako dobro izbran.
Njegov izid je posledica dveh povezanih dogodkov, katerih avtor je bil legendarni urednik na Radiu Slovenija Dragan Bulič, oddaj 30 let oddaje Štos na Radiu Slovenija aprila 2009 in Še pomnite prijatelji v Hali Tivoli februarja leta 2010. Jernej se je po njih odločil, da bo izdal svoj album z vsemi posnetki izpred 40 let. Na njem so skladbe, v katerih Jernej Jung nastopa kot pevec-izvajalec, instrumentalist, avtor glasbe, avtor besedil, kot aranžer in producent. Vse skladbe njem so 40 let stari originalni posnetki iz obdobja 1969 do 1973, ki jih je za to priložnost masteriral legendarni tonski mojster Aco Razbornik v svojem studiu Tivoli. Med njimi so mnoge poslušalcem skoraj nepoznane in morda zato še bolj zanimive.
 
To je bilo obdobje sanj, nesebičnega sodelovanja, skupnega iskanja in prijateljstva med tedaj delujočimi glasbeniki in glasbenimi skupinami nove generacije. Spomnimo se samo Faraonov, Bumerangov, Sinov, Asindetonov, Ansambla Oko, Helionov, Mladih levov, Andiramov, Srca, Septembra, Delialov, Belih vran in Jugoslavije ter odličnih solo pevk in pevcev Alenke Pinterič, Ditke Haberl, Eve Sršen, Metke Močnik, Iva Mojzerja, Aleksandra Mežka, Tomaža Pengova, Tomaža Domicelja, Janeza Bončine-Benča,…
 
V tem obdobju je začel delovati prvi zasebni snemalni studio Delial, katerega soustanovitelj je bil prav Jernej Jung, saj je dal na razpolago kletne prostore na Ilirski ulici v Ljubljani, kjer so vadili Deliali. V tem studiu je snemal (na zelo primitivne aparature) legendarni že pokojni snemalec Miro Bevc, ob pomoči Aca Razbornika. V studiu Delial so snemali razni znani ansambli, kot so Bele vrane, Mladi levi, Delial, Jugoslavija in še kdo.
 
Kariera Jerneja Junga se je začela leta 1968 v legendarnem ansamblu Helioni, v katerem sta se začeli profilirati dve glasbeni legendi, Tomaž Domicelj in Janez Bončina- Benč. Jernej je leta 1969 kariero nadaljeval skupaj z Benčem pri Mladih Levih (Mila Mala, Poljubi me in pojdi in Zaznamovan), kjer se je, kot sam pravi najbolje počutil. in nato v obdobju od 1969 do 1972 v ansamblu Delial, kjer je bil avtor številnih uspešnic (Zvon ljubezni, Riba in rak, Sejem želja, Lovec na konja.). To njegovo zgodnje obdobje se leta 1973 zaključi z ansamblom Jugoslavija (Ogenj in žveplo), ki pa je preroško kmalu razpadel.
 
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav