download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Laibach izdali digitalni EP z naslovom S

Laibach izdali digitalni EP z naslovom S
Foto: Luka Dekleva
Laibach je, za založbo Mute, objavila digitalni EP s štirimi skladbami, imenovan preprosto S, s katerimi najavlja izid novega albuma Spectre. Tri od objavljenih skladb je moč brezplačno naložiti z medmrežja do konca meseca.  
Digitalni EP vsebuje tudi živo izvedbo skladbe Love On The Beat francoskega avtorja Serga Gainsbourga, posneto na ekskluzivnem nastopu skupine v znamenitem londonskem muzeju sodobne umetnosti Tate Modern.
 
S pričujočimi skladbami Laibach napoveduje svojo novo preobrazbo, v prerojeni, pa vendar izbrušeni formi in postavi ter  kot že tolikokrat doslej ponovno postavlja pod vprašaj vse okorele in zabetonirane interpretacije (in predsodke) o skupini, o njihovi glasbi, namerah, filozofiji in ideologiji. Kljub vsemu pa tudi te skladbe spet zvenijo kot pravo, čistokrvno laibachovsko delo in nič drugače.
 
Album Spectre za dolgoletno in ponovno aktivirano neodvisno založbo Mute izide februarja 2014. Skupina se bo, pred objavo albuma, odpravila na krajšo turnejo, začenši v prestolnici Švice, nadaljevali bodo v Ukrajini in Rusiji, s samostojnimi koncerti v Harkovu, Moskvi in St. Petersburgu. V vseh teh mestih je skupina v svoji dolgoletni karieri nastopila že večkrat.
 
Večja evropska turneja bo sledila spomladi, v okviru le te pa tudi ljubljanski koncert, ki se bo zgodil predvidoma 16. maja v Križankah. Skupina napoveduje tudi svoj prvi nastop na Kitajskem  in sicer 22. marca 2014 v Hong Kongu, v dvorani The Vine Center. Poleg koncerta bo v tamkajšnji galeriji odprta tudi razstava, posvečena Laibachu, člane skupine pa so prosili tudi za predavanje na njihovi Univerzi.
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav