download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Lucidream skupine world :: within

Zgodba skupine world :: within se je začela s skupino Stator, ki se ji je leta 2005 pridružil pevec Jan Jenko. Leto dni kasneje je kitarista Gregorja Mazovca zamenjal Anže Črnak in v istem letu je namesto Statorja zaživel world :: within.
Spremembe so se končale leta 2007, ko je klaviaturista Roka Doltarja zamenjal Uroš Makarić. Damjan Lebeničnik na bobnih, Grega Lebeničnik na basu in Gašper Mandelc na kitari, ki so v skupini že od začetka, so skupaj z omenjenimi novimi člani današnji world :: within. S pomočjo soskladatelja in nekdanjega klaviaturista Roka Doltarja je skupina do konca leta 2007 ustvarila repertoar, s katerim se je odpravila na koncertne odre.

Med letoma 2005 in 2008 se je zvrstilo 24 koncertov, osvojili so tretje mesto na državnem prvenstvu neuveljavljenih rock skupin v Lendavi – Zlata činela (2006), leta 2008 so doživeli potrditev na petem Youngunz izboru, uvrstili so se tudi v finali na Škisovi tržnici in v graškem Orpheumu.

V studiu Študio v Domžalah so zadnja tri leta pilili prvenec z naslovom Lucidream, ki je 10. marca 2012 ugledal luč sveta s pomočjo producentov Jureta Karasa (Slon in Sadež) in Petra Penka (Siddharta, Lara B, Silence ...). Plošča vsebuje 11 raznolikih pesmi, fuzijo žanrov in občutij. Odločeni so, da bodo še naprej ustvarjali lastno glasbo, koncertirali, uživali v njej in iskali svežino v prenasičeni glasbeni sceni. Tako šesterica potuje in ustvarja svoj mali svet ...
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav