download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Matej Krajnc & Sužnji sendvičev predstavljajo album Na meji

Matej Krajnc & Sužnji sendvičev predstavljajo album Na meji
Foto: Lenka Krajnc
Matej Krajnc, gonilna sila projekta Sužnji sendvičev, je eden najbolj plodovitih slovenskih pisateljev, kantavtorjev in prevajalcev. Ukvarja se s pisanjem avtorske poezije in proze ter s prevajanjem opusov pesnikov/glasbenikov in starejših besedil epskega značaja iz angleščine in francoščine. Njegova avtorska bibliografija obsega 60 knjig (pesniških zbirk, knjig proze in strokovnih knjig), 34 knjižnih prevodov, 35 glasbenih CD-jev, sodeloval je pri 12-ih glasbenih zbirkah. 
Svoje pesmi že dve desetletji tudi uglasbuje v kantavtorsko-šansonski maniri. Najnovejši glasbeni projekt z naslovom 'Na meji' je ustvarjal s spremljevalno skupino Sužnji sendvičev. 
 
Zasedba se z Matejem pojavlja v različnih zasedbah že od leta 2003, pri samem nastajanju albuma 'Na meji' pa so sodelovali basist Jani Lah (Projekt Triglav - zasedba Tomaža Domicelja, Jurki & Basisti, Requiem), bobnar Blaž Gregorin (Babewatch, Sfiltrom), kitarist Goran Radič Gec ter gostujoči kitarist Jure Bajt.
 
Na albumu, ki ga je izdala glasbena založba Akord Records pod okriljem zavoda Subkulturni azil Maribor, je mogoče slišati dvanajst avtorskih skladb Mateja Krajnca iz obdobja 1994 - 2012. 
 
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav