download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Nov album Katje Šulc z naslovom Twisted Delight

Nov album Katje Šulc z naslovom Twisted Delight
Foto: Peter Giodani
V eter prihaja nov album jazz pevke in šansonjerke Katje Šulc z dvoumnim, dvoreznim naslovom Twisted Delight, album, ki nadgrajuje zgodbo prepletanja poezije in glasbe, ki zaznamuje Katjin prvenec uglasbene poezije Mile Kačičeve Mila. Na svojem drugem albumu se Katja predstavlja tudi kot avtorica besedil in glasbe, pod taktirko avtorja glasbe in producenta Piera (RootsInSession Sound, BadMood Recordings).
Twisted Delight se je začel nekaj let nazaj, in to v New Yorku, v času, ko je Katja med študijem jazz petja na akademiji New School ustvarjala svoje prve pesniške poskuse na pesniških delavnicah Manhattna. Nastale so poetično obarvane impresije, z neobičajnimi, subtilnimi besednimi zvezami. Ko se je iz New Yorka vrnila v Ljubljano, je naletela na DJ Zedsa, ki je njen senzualen vokal uvrstil na kompilacijo Sladica. V studiu je srečala DJ Piera in z njim oblekla v glasbo prvo besedilo iz newyorških delavnic Twisted Delight. Naslov albuma je tako tudi hommage tistemu navdihujočemu obdobju  druženja z New Yorkom, z njegovo vznesenostjo, z glasbeniki, poeti in usodnimi srečanji.
 
Pred dvema letoma je Katja presenetila s prvim singlom z albuma I Love You You Scream, igrivo, nalezljivo, eklektično mešanico urbanih beatov, ki ji mirno lahko rečemo hit. Tudi zaradi videospota Mihe Knifica, ki je glasbo prevedel v duhovite, mestoma pop art, mestoma surrealistične podobe. Minulo poletje nas je zapeljal Katjin drugi singel There Will Be Boys, ki ga je Miha Knific videl kot potovanje skozi čas, od pradavnine do zlate dobe Hollywooda, z izvirnim prepletom partizanske ikonografije in ideologije super junakov. Nauk zgodbe: fantje ostajajo, le uniforme se spreminjajo. 
 
Vznemirljivo vizualno podobo albuma je ustvarila ekipa vrhunskih kreativcev, Peter Movrin s stajlingom, olgafacesrok z nakitom, Peter Giodani s fotografijo, Rok Marinšek z oblikovanjem ovitka. Album Twisted Delight izide konec marca pri Glasbeni zadrugi Celinka. 
 
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav