download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Nova plošča Dovč & Krmac & Mureškič z naslovom Baraka

Vrhunski glasbeni ustvarjalci, ki jih poznamo kot soliste ter člane mnogih slovenskih in mednarodnih zasedb, se nam na tem albumu predstavljajo v edinstveni in virtuozni kombinaciji harmonike, tube in tolkal. 
Ta poseben, netradicionalni in izkušen sestav glasbenikov odpira pot do novih načinov izraza z uporabo elektronike, računalniških efektov in slikovite rimtične strukture. Ob poglobljenem raziskovanju zvočnosti in izraznosti njihovih inštrumentov ter skupnega zvoka ansambla je v njihovi glasbi slišati vplive jazza in ljudskih godb, afriške, indijske in latinoameriške ritmike. V kompozicijah, nastalih leta 2013, sledimo individualnim usmeritvam in izkušnje avtorjev, ki v skupnem muziciranju ohranjajo svojo identiteto kot trije stebri iste strehe. Vsak glasbenik v triu Dovč/Krmac/Mureškič prinaša iz svojega okolja unikatno in nepogrešljivo glasbeno inspiracijo.
 
Album je obogatil Simbolični godalni trio (Vasilij Centrih, Klemen Bračko, Barja Drnovšek) v aranžmajih Janeza Dovča in Gorana Krmaca.
 
Baraka pomeni blagoslov v jezikih judovskega in arabskega izvora in je idealno ime za zasedbo, ki skozi svojo glasbo želi izražati veselje in hvaležnost, da v življenju lahko opravljajo poslanstvo glasbenikov.
 

Video

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav