download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Simon & the Rusks s prvencem Dnevnik

In končno je prvi ablum Simon-a in Prepečencev (Simon & the Rusks) prilezel na svet! Zgodba od začetka pa gre nekako takole…
Simonu je že od nekdaj glasba pomenila več, nekaj resnega, svet, ki prihaja od nekje daleč in hkrati izginja daljavi: "Pravzaprav si nikoli nisem predstavljal, da bom kdaj izdal svoj album. Do 16. leta pravzaprav nisem znal zaigrati niti enega osnovnega akorda. Mislim, da je bilo poletje 2004 v Maredi, ko sva z bratrancem na počitnicah spoznala nekaj let starejšega bosanca, kot se spomnim so ga klicali Drvo. Cele noči nam je igral, od rock'n rolla do klasike, poslušali smo vse, poleg tega pa je še dobro pel. Bog ve ali je še živ… Takrat sem pridobil tudi sam strast do kitare, da bi tudi sam delil veselje do glasbe ljudem ali pa vsaj sebi. Ko sem prišel nazaj sem se takoj lotil popravila stare kitare, ki je ležala doma in začel igrati."
 
Simon je solo kitarista Julijana spoznal na Metelkovi leta 2011 preko prijatelja in odličnega basista Roka Škrlja, s katerim se poznata že od otroštva: "Kmalu po tem pa so me Julijan in njegova družba povabili z njimi na morje za en dan in po naključju smo šli prav v Maredo.  Po celem dnevu igranja smo si v jutranjih urah privoščili pivo, nekdo pa je kar začel igrati na mojo kitaro in kmalu mistično izginil. S prvo kitaro pa je prav tako izginila moja prva zbirka avtorskih pesmi. Iskali smo jo celo jutro, ampak brez uspeha. Nekaj pesmi je za vedno odšlo, nekatere pa sem si lahko priklical iz spomina in jih lahko poslušate tudi na tem albumu."
 
"Prepečenci (The Rusks) pa smo uradno nastali šele lensko leto, ko se je Rok dogovoril za nastop na festivalu Ethno Histerija. V zadnjem momentu smo razmišljali o imenu skupine in s pomočjo prijatelja Davorja je pravzaprav iz šale nastalo ime Prepečenci. Po festivalu smo ugotovili, da smo skoraj vsi, bili zraven že pri snemanju albuma, ki se je začelo že nekaj mesecev pred tem. Tako smo postali Simon & Prepečenci, saj gre za mojo avtorsko glasbo in besedila, Prepečenci pa mi jih pomagajo zažgati kot je treba!"
 
Na albumu je deset komadov v treh različnih jezikih: slovenskem, angleškem in srbo-hrvaškem. Nekaj pesmi je posnetih z bendom, del akustičnih, zadnji pa je posnet v stilu "one man band" z bobnom in kitaro. 
 
Album je trenutno mogoče kupiti v trgovini Spinvinil v stari Ljubljani ali pa kontaktirate Simona na uradni strani Simon & The Rusks ali na facebooku. Za bolj lene pa je brezplačno na voljo tudi na bandcampu.
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav