download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

ŠKM banda z novim albumom Panontikon

Prekmursko štirico lahko brez pretiravanj označimo za eno izvirnejših domačih zasedb, ki so pri nas vzklile v zadnjem desetletju. Vplive instrumentalne godbe preteklih del bi lahko iskali vsaj v jazzu, post-rocku, etnu, nojzu in folku, a bi vedno znova ugotovili, da gre za presežek enoznačne žanrske opredelitve. Kljub temu je potrebno poudariti, da je čar zasedbe križanje glasbenih svetov.
To se sedaj še širi, saj je bend tokrat svoj instrumentalij dveh kitar, basa in bobna obogatil še z raznovrstnimi akustičnimi instrumenti kot so bendžo, ukulele, kalimbe in ksilofon. Ti so zapisani na četrtem studijskem albumu, ki ga je, kot je to že v navadi, zvočno ujel Plueg. Za naslovnico albuma je poskrbel Gregor Purgaj.
 
ŠKM banda ima sicer za sabo že tri studijske in eno koncertno ploščo ter kar nekaj nastopov izven naših meja. Album, ki je izšel s skupnimi močmi založb Kapa In God Bless This Mess Records pa bo v živo premierno zazvenel 28. oktobra v Cankarjevem domu.
 
Albumu Panontikon lahko prisluhnete ali pa si ga prenesete tukaj.
 
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav