download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Skupina Same babe pravkar izdala album Dobri možje

Skupina Same babe pravkar izdala album Dobri možje
Foto: Mavric Pick
Novi album Dobri možje, predstavlja skupino Same babe v še bolj drzni luči kot do sedaj. Poimenovan po zmagovalni pesmi Festivala slovenskega šansona 2009 predstavlja album vzorčni primer alternativnega šansona tako na besedilni kot na glasbeni ravni. 
Gre tudi za konceptualni album, saj se skozi vse pesmi na njem vleče rdeča nit raziskovanja tistih bolj neprijetnih karakternih značilnosti drugače prav spodobnih pripadnikov družbe (dobri možje!) – vse od splošno razširjenega narcizma pa do nekrofilije ter različnih oblik tiranije v medsebojnih odnosih.
 
In če se Same babe že do sedaj niso prav nič žanrsko omejevale, a jih je zvočno vendarle označeval "skiffle" zvok akustičnega instrumentarija, je zasedba novi album posnela v razširjeni šestčlanski zasedbi, kar ji je omogočilo bistveno razširiti svojo zvočno sliko – vse od intimnih a cappella vložkov pa do polnokrvnega rocka in funka. Ne manjka niti norija s pleh muziko! 
 
Album za razmišljanje in za gruvanje torej …      
 
Premierna predstavitev albuma bo v okviru Cankarjevih torkov, in sicer 14. januarja 2014 v Klubu Cankarjevega doma. 
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav