download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Sveža zasedba Neon Spektra predstavlja album

Neon Spektra, že samo ime skupine je nekoliko neobičajno in drugačno, predvsem pa nekoliko izvirnejše v poplavi imen vseh skupin, ki se trudijo tako ali drugače prodreti na glasbeno sceno.
Gre torej za povsem svežo, a energije polno slovensko zasedbo. Pod imenom Neon Spektra se skrivajo Domen Učakar, Jaka Tavš in Barbara Avsenak. Njihove ideje so se prvič združile v okviru Domnove in Jakine skupine Icarus Down, ki je k projektu The Burning Water PROJECT – Analog povabila tudi Barbaro. Ker so že pri slednjem projektu našli mnogo skupnih točk, so se odločili, da bi bilo vredno poizkusiti pri svojem. Tako je kreativno uho Domna sproduciralo odlične glasbene podlage ter besedila, katerim so piko na i dale Barbarine vokalne sposobnosti. Pri urejanju končne podobe albuma je veliko vlogo odigral tudi Jaka Tavš, ki se bo skupini na bobnih pridružil tudi na živih nastopih in je poskrbel za sam 'mix' albuma. Za končno zvočno podobo je poskrbel Neven Smolčič v Fabriki 13.
Njihov namen je bil predvsem izdelati kontemporarno, drzno pop glasbo v slovenskem jeziku, ki se spogleduje z obema svetovoma glasbe – sprogramiranim in odigranim. Glasba se sprehaja med različnimi elektronskimi žanri in med različnimi občutki, ter je tako neopredeljiva. Lahko je pop, rokovsko nabita, ali pa temačna mešanica »sintov«  in sintetičnih beatov. Najboljše jo povzame samo ime skupine.
Na spletnem naslovu http://neonspektra.bandcamp.com/ lahko prenesete prvi »singl« z naslovom 'Volkovi na plano' ter celoten album.
Neon Spektra, že samo ime skupine je nekoliko neobičajno in drugačno, predvsem pa nekoliko izvirnejše v poplavi imen vseh skupin, ki se trudijo tako ali drugače prodreti na glasbeno sceno.

Gre torej za povsem svežo, a energije polno slovensko zasedbo. Pod imenom Neon Spektra se skrivajo Domen Učakar, Jaka Tavš in Barbara Avsenak. Njihove ideje so se prvič združile v okviru Domnove in Jakine skupine Icarus Down, ki je k projektu The Burning Water project – analog povabila tudi Barbaro. Ker so že pri slednjem projektu našli mnogo skupnih točk, so se odločili, da bi bilo vredno poizkusiti pri svojem. Tako je kreativno uho Domna sproduciralo odlične glasbene podlage ter besedila, katerim so piko na i dale Barbarine vokalne sposobnosti. Pri urejanju končne podobe albuma je veliko vlogo odigral tudi Jaka Tavš, ki se bo skupini na bobnih pridružil tudi na živih nastopih in je poskrbel za sam 'mix' albuma. Za končno zvočno podobo je poskrbel Neven Smolčič v Fabriki 13.

Njihov namen je bil predvsem izdelati kontemporarno, drzno pop glasbo v slovenskem jeziku, ki se spogleduje z obema svetovoma glasbe – sprogramiranim in odigranim. Glasba se sprehaja med različnimi elektronskimi žanri in med različnimi občutki, ter je tako neopredeljiva. Lahko je pop, rokovsko nabita, ali pa temačna mešanica "sintov"  in sintetičnih beatov. Najboljše jo povzame samo ime skupine.

Na tem spletnem naslovu lahko prenesete celoten album.
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav