download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Tinkara Kovač z novim albumom Rastemo

Energična primorka nam tokrat ponuja 11 skladb v novi preobleki. Tinkarina interpretacija starejših slovenskih in nekaterih jugoslovanskih skladb, prinaša skupaj z zvoki prečne flavte nekaj drugačnega in razigranega. Pravzaprav bi lahko album 'Rastemo' poimenovali kar zbirka predelav ex-yu uspešnic, ki so z ženstveno interpretacijo dobile povsem novo podobo.
Tinkara je o novem albumu dejala: »To ni album, to je glasbeni esej. Nove preobleke in interpretacije starejših raznovrstnih slovenskih in nekaj tudi jugoslovanskih skladb so žanrsko še najbolj blizu elektro-punku. Punk odzvanja iz mojih najstniških let in ga vzamem za svojega vsakokrat, ko v sebi kličem glas urbanega realizma. Elektronska glasba pa me zasleduje kar sama in hoče, da grem naprej, nekam, kamor še nisem šla.«
Avtorja aranžmajev na albumu 'Rastemo' sta Iztok Turk in Tinkara Kovač, design zanj pa je ustvarila Manca Švara.
Energična primorka nam tokrat ponuja 11 skladb v novi preobleki. Tinkarina interpretacija starejših slovenskih in nekaterih jugoslovanskih skladb, prinaša skupaj z zvoki prečne flavte nekaj drugačnega in razigranega.
Pravzaprav bi lahko album Rastemo poimenovali kar zbirka predelav ex-yu uspešnic, ki so z ženstveno interpretacijo dobile povsem novo podobo.

Tinkara je o novem albumu dejala: "To ni album, to je glasbeni esej. Nove preobleke in interpretacije starejših raznovrstnih slovenskih in nekaj tudi jugoslovanskih skladb so žanrsko še najbolj blizu elektro-punku. Punk odzvanja iz mojih najstniških let in ga vzamem za svojega vsakokrat, ko v sebi kličem glas urbanega realizma. Elektronska glasba pa me zasleduje kar sama in hoče, da grem naprej, nekam, kamor še nisem šla."

Avtorja aranžmajev na albumu Rastemo sta Iztok Turk in Tinkara Kovač, design zanj pa je ustvarila Manca Švara.

Rastemo je album, s katerim je Tinkara Kovač zrasla še v eni smeri. Izjemen občutek za interpretacijo in čutnost že malce pozabljene skladbe obudita in vrneta med žive. Tinkara je album ustvarjala z veseljem in posebnim zagonom, saj je bil zanjo to prvi tovrsten projekt. A verjetno ne zadnji.
 
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav