download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Zdravilo za strah Nece falk prvič na CD-ju

Glasba in sam projekt Zdravilo za strah je za avtorja glasbe Jerka Novaka tretji večji projekt glasbe za otroke. Po Zlati ladji (pesmi Kajetan Kovič, glasba Jerko Novak, poje Neca Falk), 1981, Mačku Muriju in muci Maci (pesmi Kajetan Kovič, glasba Jerko Novak, poje Neca Falk), 1984, je bilo Zdravilo za strah posneto 1986. leta. Tokrat je skladatelj Jerko Novak uglasbil pesmi svojega brata Borisa A. Novaka. 1988. leta je bil še z - nekaj dodatno posnetimi skladbami - posnet tv mjuzikl Zdravilo za strah (režiser Slavko Hren) za katerega je scenarij napisal Boris A. Novak (po motivih Frana Levstika). Jerko Novak je napisal še glasbo za Mačka Murija 2 / Mačji sejem (pesmi Kajetan Kovič, glasba Jerko Novak, poje Neca Falk), 1991.
Te pesmi so namenjene otrokom, ki bodo nekoč odrasli, in odraslim, ki so bili nekoč otroci.
Pojejo o mali Luni, ki si želi, da bi bila velika, polna in popolna. Ko pa odraste, se ji stoži po otroških igrah in se vrne v kraj in krajec svojega otroštva. Luna je večni in srečni otrok.
Pojejo o nebesnem gledališču. O radovednosti oblačka, ki potuje čez nebo, da bi pokukal čez rob obzorja in videl, kaj se skriva za to daljno, čarno črto. In oblak postane svetovni popotnik in pesnik.
Pojejo o živalih. O raku krojaču, pajku tkalcu in ptici, ki šiva zemljo in nebo, daljo in oko. O bikcu, ki v areni pleše flamenko in si namesto smrti izpleše svobodo in življenje.
Te pesmi pojejo o strahu. O strahu otrok, ko ponoči škripa pohištvo. In o strahu odraslih, ki si ga nočejo priznati. Te pesmi ponujajo najboljši recept zoper strah: pesem. Pesem je zdravilo za strah!
Glasba in sam projekt Zdravilo za strah je za avtorja glasbe Jerka Novaka tretji večji projekt glasbe za otroke. Po Zlati ladji (pesmi Kajetan Kovič, glasba Jerko Novak, poje Neca Falk), 1981, Mačku Muriju in muci Maci (pesmi Kajetan Kovič, glasba Jerko Novak, poje Neca Falk), 1984, je bilo Zdravilo za strah posneto 1986. leta.
Tokrat je skladatelj Jerko Novak uglasbil pesmi svojega brata Borisa A. Novaka. 1988. leta je bil še z - nekaj dodatno posnetimi skladbami - posnet tv mjuzikl Zdravilo za strah (režiser Slavko Hren) za katerega je scenarij napisal Boris A. Novak (po motivih Frana Levstika). Jerko Novak je napisal še glasbo za Mačka Murija 2 / Mačji sejem (pesmi Kajetan Kovič, glasba Jerko Novak, poje Neca Falk), 1991.

Boris A. Novak: "Te pesmi so namenjene otrokom, ki bodo nekoč odrasli, in odraslim, ki so bili nekoč otroci. Pojejo o mali Luni, ki si želi, da bi bila velika, polna in popolna. Ko pa odraste, se ji stoži po otroških igrah in se vrne v kraj in krajec svojega otroštva. Luna je večni in srečni otrok. Pojejo o nebesnem gledališču. O radovednosti oblačka, ki potuje čez nebo, da bi pokukal čez rob obzorja in videl, kaj se skriva za to daljno, čarno črto. In oblak postane svetovni popotnik in pesnik. Pojejo o živalih. O raku krojaču, pajku tkalcu in ptici, ki šiva zemljo in nebo, daljo in oko. O bikcu, ki v areni pleše flamenko in si namesto smrti izpleše svobodo in življenje. Te pesmi pojejo o strahu. O strahu otrok, ko ponoči škripa pohištvo. In o strahu odraslih, ki si ga nočejo priznati. Te pesmi ponujajo najboljši recept zoper strah: pesem. Pesem je zdravilo za strah!"
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav