download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

zgodovina: BRANKO JOVANOVIĆ - BRENDI

brendi19Branko Jovanović – Brendi je verjetno najbolj znan kot vodja skupine Don Juan, ki je višek dosegela konec 80 –ih. Podobno kot skupine Rendez-Vous, Agropop in Čudežna polja so izvajali tako imenovano "narodno" pop glasbo in pri publiki dosegali neverjetne uspehe. Kariero je začel kot kitarist na zabavah, učil se je tudi violine. V vojski je igral v skupini Artiljerac, sicer pa je igral z ansambli po ljubljanskih kavarnah in barih.


Kasneje ga je opazil Miro Čekeliš, ki ga je po odhodu Božidarja Wolfanda povabil v skupino Rendez-Vous, v kateri ni bil dolgo. Po odhodu se je pridružil skupini Amadeus Toneta Dimnika - Čoča.

Kmalu po tem je ustanovil skupino Don Juan. Skoraj istočasno je izdal ploščo Mandarina, ki se je prodala v nakladi 100.000 izvodov.

Brendi je bil eden redkih skladateljev, ki je že za časa življenja doživel, da so njegove pesmi ponarodele. Ena izmed skladb, ki bodo za vedno ostale v naših ušesih in nas bo vedno spominjala na Brendija je tudi uspešnica Rad bi ti rekel nekaj lepega.
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav