download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

zgodovina: BULDOŽER

buldozer13Skupina Buldožer je nastala pred dobrimi tridesitimi leti, spomladi leta 1975. Že na takratnem Boom festivalu v Zagrebu je s prvimi nastopi vzbudila pozornost občinstva in nekaterih diskografskih hiš. Tako je pri PGP Beograd že konec istega leta izšla prva velika plošča Pljuni istini u oči.Plošča je dvignila precej prahu. Na eni strani več ali manj pozitiven odziv poslušalcev, na drugi strani pa ostre in negativne reakcije tedanjih dežurnih moralistov, zaščitnikov mladih in čuvajev "svetlih idealov". Pri PGP Beograd so zato ploščo, kljub velikemu povpraševanju, za vsak slučaj prenehali tiskati, sledile pa so tudi uradne in neuradne prepovedi koncertov.

V tistem času so Buldožerji nastopali tam, kjer je bilo pač mogoče, oktobra 1976 pa so pripravili in posneli materiale za drugo ploščo Zabranjeno plakatirati. Čeprav so na željo PGP-ja spremenili nekatera sporna besedila, so posneti trakovi obtičali v uredniških predalih. Po skoraj enem letu pa je slovenska diskografska hiša Helidon od PGP Beograd odkupila posnetke in novembra 1977 je plošča Zabranjeno plakatirati končno izšla. Helidon je kasneje od PGP odkupil tudi prvo ploščo.

Osnovno vodilo Buldožerjev je bilo nastopati čim več v živo in po izidu druge plošče se je položaj nekoliko izboljšal, saj so jih poslušalci lahko videli in slišali v vseh večjih krajih tedanje Jugoslavije.

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav