download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

zgodovina: ELDA VILER

Elda_Viler_-_Elda_albumČe se sprehajamo po zgodovini slovenske glasbene scene, nikakor ne smemo izpustiti damo slovenske popevke Eldo Viler. Prav v času razcveta Slovenske popevke je Elda Viler dosegla svojo največjo priljubljenost in slavo. V Slovenski Istri rojena pevka je v svoji glasbeni karieri sodelovala z velikimi imeni, kot so: Mojmir Sepe, Gregor Strniša, Elza Budau, Ati Soss, Jure Robežnik in mnogi drugi. Zadnja leta pa ji glasbo ustvarja priljubljen Gal Gjurin. Njeni nastopi na festivalih so bili nekaj posebnega. Sicer plaha in tiha Elda je, ob soju luči in zvoku melodije, zaživela v najboljši meri. Mnogi njeni nastopi na Slovenski popevki so ostali zapisani v zgodovino, dvakrat pa je na njej tudi zmagala - s skladbama Vzameš me v roke (1967) in Včeraj, danes, jutri (1972).


V sodelovanju z Juretom Robežnikom in Milanom Jesihom je leta 1972 za predstavo Naivne lastovke zapela eno najbolj priljubljenih skladb vseh časov v Sloveniji. Gre za popevko Lastovke, ki tudi po slabih štiridesetih letih zveni ravno tako sveže kot takrat.
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav