download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

zgodovina: FRANE MILČINSKI - JEŽEK

franemilcinskijezekFrane Milčinski - Ježek je bil eden najbolj vsestranskih slovenskih umetnikov 20. stoletja. Poznan je bil kot satirik, šansonjer, pesnik, pisatelj, igralec, režiser in humorist. V spomin njemu in njegovim dosežkom so tudi vsakoletne nagrade, ki jih podeljuje RTV Slovenija (Ježkove nagrade). Leta 1914 rojeni umetnik še danes velja za največjega slovenskega satirika in komika. V svoji bogati karieri je prejel številne nagrade na področju umetnosti in kulture.


Med drugim je leta 1975 prejel tudi najprestižnejšo slovensko umetniško odlikovanje, Prešernovo nagrado za življenjske dosežke na področju radia in televizije, filma in literature. Njegovi šansoni so nekaj posebnega. Za pokušino pa vam predstavljamo njegovo Maričko, ki je bolj znana tudi pod naslovom Srček dela tika taka. Skladba, ki so jo kritiki sprva sprejeli zelo kritično, danes pa velja za eno njegovih najpriljubljenejših.

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav