download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

zgodovina: JANI KOVAČIČ

janikovacic21Sin pisatelja Lojzeta Kovačiča - Jani Kovačič je svojo glasbeni kariero pričel leta 1976, ko je imel prvi javni nastop na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Svoj prvi album (Ulica talcev) pa je posnel leta 1980. V začetku je bil pristaš politično protestnih pesmi (Delam, Fižol, Lojze je delavec...). Poznan je kot glasbenik, ki je rad ekperimentiral z zvrstmi. Preizkušal se je tudi z rapom, kot imitator skladb Toma Waitsa, njegov zadnji projekt pa so Postbožični psalmi.


Če se vrnemo nazaj na njegov prvi album Ulica talcev, lahko omenimo zanimivo ekipo, ki je sodelovala pri albumu. Od tedaj že znanih glasbenikov (Lado Jakša, saksofon), kot neznanih (Jonas Žnidaršič, bas kitara, Matevž Smerkol, kontrabas, Vanja Simić, violina) in prijateljev (Matjaž Šinkovec za klavirjem). Producent albuma je bil Marko Brecelj. Z njega pa prihaja tudi skladba Žare lepotec.

JANI KOVAČIČ - Žare Lepotec

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav