download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

zgodovina: MAJDA SEPE

majdasepeMajda Sepe se je rodila leta 1937 v Ljubljani s priimkom Bernard. Poleg Marjane Deržaj, Jelke Cvetežar, Elde Viler, Rafka Irgolica in Nina Robiča je veljala za vodilno silo slovenske popularne glasbe v 60-ih in 70-ih letih. Po končani glasbeni šoli je Majda več let prepevala pri Ljubljanskem jazz ansambu, s katerim je prepotovala dobršen del Evrope. Poleg popevk so v njeni karieri pomembno vlogo igrali tudi prenekateri zapeti šansoni in sodelovanje na festivalih šansona.
Število popevk, ki so v vseh teh letih postale že ponarodele je ogromno.
Če se sprehodimo samo med nekaterimi; Med iskrenimi ljudmi, Ribič, ribič me je ujel, Šuštarski most, Poj kitara mojega srca, Pesem o pomladi in prijateljstvu, Srce in cigan, Uspavanka za mrtve vagabunde in druge.
Leta 1973 in 1974 je zmagala na festivalu Slovenska popevka s skladbama Med iskrenimi ljudmi in Uspavanka za mrtve vagabunde. Prav skladba Med iskrenimi ljudmi pa velja za enega izmed viškov zlatega obdobja slovenske popevke.
Majda je po hudi bolezni umrla leta 2006.
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav