download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

zgodovina: MARTIN KRPAN

martinkrpanSlovenska rock skupina Martin Krpan je delovala med letoma 1981 in 1991. V teh letih se je v skupini izmenjalo kar nekaj še sedaj uveljavljenih glasbenikov. Največji uspeh pa gre pripisati zasedbi, ki je leta 1986 izdala album Od višine se zvrti. V skupini so takrat delovali Dadi Kašnar - bobni, Vlado Kreslin - vokal, Aleš Klinar - klaviature/vokal, Tomaž Sršen - bas, in Mark Čuček - kitare. Album Od višine se zvrti, po prodaji še danes velja za enega najuspešnejših slovenskih rock albumov vseh časov.


Skupina je preživela kar nekaj turbulentnih let pred osamosvojitvijo Slovenije. Še danes pa ji mnogi pripisujejo titulo voditeljev osamosvojitne glasbeno-kulturnega področja, saj se je v njihovih besedilih skrival globlji (prenesen) pomen.

V letu 1991, ko so nastopili kot predskupina znanemu Bobu Dylanu se je njihova skupna pot končala, mnogi pa v drugih zasedbah uspešno nastopajo še danes.

Oglejte si enega redkih koncertnih posnetkov skupine. Nastal je v ljubljanskih Križankah septembra leta 1987.

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav