download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

zgodovina: TOMAŽ DOMICELJ

tomazdomicelj30
Tomaž Domicelj velja za enega izmed znamenitih slovenskih kantavtorjev. Domicelj se je sprva učil igranja na violino in ustno harmoniko, pri šestnajstih letih pa začel igrati na kitaro in nedolgo zatem z Jernejem Jungom in Janezom Bončino-Benčom ustanovil ansambel Helioni. Že od mladih nog se je spogledoval z rockom, prevajal je druge avtorje, še zlasti Bobva Dylana. Med leti 1985 in 1992 je živel v Londonu in delal na BBC-ju, po vrnitvi v domovino pa je ustanovil založniško. Poznan je tudi kot eden izmed predsednikov združenja SAZAS.
Foto: Jani Dolinšek
Tomaž Domicelj velja za enega izmed znamenitih slovenskih kantavtorjev. Domicelj se je sprva učil igranja na violino in ustno harmoniko, pri šestnajstih letih pa začel igrati na kitaro in nedolgo zatem z Jernejem Jungom in Janezom Bončino-Benčom ustanovil ansambel Helioni.


Že od mladih nog se je spogledoval z rockom, prevajal je druge avtorje, še zlasti Bobva Dylana. Med leti 1985 in 1992 je živel v Londonu in delal na BBC-ju, po vrnitvi v domovino pa je ustanovil založniško. Poznan je tudi kot eden izmed predsednikov združenja SAZAS. Njegova skladba Kamionar sega v leto 1982.

Foto: Jani Dolinšek


nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav