download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

intervju: APRIL

V petek, 1. julija 2011 je na prireditvi Brežice, moje mesto 2011 nastopila letošnja finalistka Eme – April. Za nas si je vzela čas pred svojim nastopom, in tako smo ji lahko zastavili nekaj kratkih vprašanj.
02_April_02

Živjo April, veseli smo, da si danes z nami. Kako si?
April: Odlično! Pred nastopom sem vedno super in vedno komaj čakam, da pridem na oder.

Tudi publika zunaj že komaj čaka nate. Povej mi, od kod ideja za tvoje umetniško ime?
April: Čisto na začetku, še preden sem začela, smo dali na eno izmed radijskih postaj možnost, da poslušalci izberejo oz. podajo svoje idejo za moje umetniško ime, saj se sama nisem mogla spomniti oz. odločiti, kaj bi bila. Izmed vseh teh tisočih imen, ki so bila predlagana, sem izbrala April, saj se mi zdi, da April na kratko dejansko opisuje to, kar v resnici sem.

Kakšno zvrst glasbe pa izvajaš?
April: Hitro, poskočno, dance, pop – nekako moderno mešanica vsega tega. Definitivno imam trendovske komade za žur s hudim ritmom, nikakor ne balad.

Kdaj pa je padla odločitev za profesionalno ukvarjanje z glasbo?
April: Želja po profesionalnem ukvarjanju z glasbo je bila že od nekdaj, torej od rane mladosti. Vedno sem pela, tako da je želja, da bi pela celo življenje, rasla z mano, odločitev za profesionalno ukvarjanje z glasbo pa je padla nekoliko kasneje. V bistvu je do tega prišlo, ko sem spoznala Raya, mojega producenta in managerja. On je bil moj »oče« oz. tisti, ki me je ponesel v svet glasbe in mi pomagal na tej moji poti. Sam to težko narediš. Lahko sicer nosiš ime in uživaš v glasbi, a za sabo potrebuješ zelo dobro ekipo, če želiš, da je kariera uspešna na dolgi rok.

APRIL - Ladadidej

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.Kaj pa mora glasbenik še imeti poleg dobrega glasu?
April: Predvsem srce. Mora se videti, da to kar dela, dela s srcem. Vem, da je to nekoliko obrabljen stavek, a ta zares drži. Ko si na odru, se mora čutiti, da to počneš s srcem, s strastjo in željo. Publika mora čutiti, da je to tisto, kar si želiš delati, kajti najmanjši dvom, ki se pojavi v tebi, publika tudi začuti. Če to delaš iskreno do sebe, s pristnostjo, imaš vse, kar potrebuješ. Seveda poleg samozavesti, srca, talenta in ogromno trdega dela, brez katerega projekti ne morejo uspevati.

Povej mi, se da v Sloveniji preživeti z glasbo?
April: (smeh) Se da, definitivno se da.
02_April_03
Imaš morda v prihodnosti kakšne načrte za izdajo samostojnega albuma?
April: Sej veste, kako je z albumi, kdo jih še kupuje? Redko kdo. Mi smo se odločili, da gremo po drugi poti, in sicer tako, da izdajam posamezne single. V prihodnosti, najkasneje do septembra, lahko pričakujete moj nov single, za katerega upam, da bo znova osvojil poslušalce in radijske postaje. Upam, da bo tako uspešen, kot ostali moji.

Kateri tvoj single pa je tebi osebno najbolj pri srcu?
April: To je težko reči, saj je vsak nekaj posebnega, vsak ima svojo zgodbo. Prvi je moj prvi, drugi je moj drugi, tretji je pač moj Ladadidei, na katerega imam res lepe spomine. Če že moram, bi izpostavila ravno Ladadidei, saj je nam naredil res velik vtis. Pri prvem singlu namreč spoznavaš, pri drugem se navajaš, pri tretjem se šele dobro zavedaš pri čemu si. In tudi vsa ta pot v zvezi z Emo in ostalimi stvarmi, ki so prišle poleg Ladadidei, so na meni pustile velik pečat.

Katerega nasveta se v življenju najbolj držiš?
April: V bistvu se ga ne spomnim. Bilo jih je veliko, a mi nobeden ni tako ostal v spominu, da bi ga posebej izpostavila. No, morda: "To, kar delaš, delaj s srcem." "Vse dobro se poplača." "Trud se splača." "Delaj dobro, če hočeš dobiti dobro." Pač vsi ti pozitivni stavki so tisto, česar se držim.

APRIL - Ne bi

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.Kaj počneš v prostem času?
April: Študiram. Vpisana sem namreč na Fakulteto za varnostne vede, torej sem družboslovka. Zelo rada se učim. (smeh) Vem da je smešno, a zelo rada imam svoj faks, rada se učim novih stvari, berem knjige. Seveda pa poleg petja, ki je na prvem mestu, v prostem času zelo rada tudi plešem.

Kako se zabavaš?
April: Zabavam se s plesom in petjem. Zabave ob glasni glasbi sicer niso najbolj primerne za petje, saj moram paziti na svoje glasilke, zato toliko več plešem. Brez plesa enostavno ni dobre zabave.

Kakšen je tvoj življenjski moto?
April: Moram priznati, da ga še nimam čisto dodelanega. Ko ga bom imela, ga bom pa povedala. Nočem podajat obrabljenih stavkov, za katere ne mislim, da jih upoštevam, samo zato, ker bi morala nekaj odgovoriti na vprašanje. Raje ga bom povedala, ko ga bom imela.

Si kdaj že bila v Brežicah?
April: Ne, to je prvič, tako da sem zelo vesela, da sem tu.

Kaj pričakuješ od naše publike?
April: Pričakujem, da jih bo ogromno, da bodo razpoloženi, da bodo z mano peli in plesali, da bodo veseli in  zadovoljni z mano in predvsem, da bodo mokri.
(Opomba: Zunaj je namreč že deževalo, kar pa ni niti malo ohladilo publike med pevkinim nastopom.)
Tekst: Tea Škvarč
Foto: Matej Petrič
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav