download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

intervju: ELVIS JACKSON

Zasedba Elvis Jackson letos res ne počiva. Željni ska, punk, hard core, reggae in metal ritmov jih lahko slišite na prenekaterih festivalskih odrih po Sloveniji in tudi izven nje. Od leta 1997 obiskovalci in poslušalci spremljajo z energijo in kreativo nabite nastope ene najbolj priljubljenih skupin v Sloveniji. Natanko teden pred nastopom na Njoki summer festivalu, ki bo potekal v Ajdovščini, smo klepetali s pevcem Budo in kitaristom Bertom.
ElvisJackson1

zarolaj.si: Lahko bi rekli, da je letošnje poletje zaznamovano s skupino Elvis Jackson. Ne mine slovenski in marsikateri tuj festival, na katerem ne nastopi skupina Elvis Jackson. Ste si leta 1997 upali predstavljati, da bo poletje 2010 tako zaznamovano?
EJ: Že od vsega začetka smo veliko igrali, tako doma kot v tujini. Tako, da nam to ni nič novega, rekel bi, da so bila začetna leta koncertno celo bolj bogata kot danes. Nikoli pa nismo bili deležni takšne medijske pozornosti kot v zadnjem obdobju. Smo live bend, ki rad nastopa, in to je tudi vidno na naših koncertih. Lahko rečem, da smo si v tem času zagotovo nabrali veliko  izkušenj in smo danes veliko bližje tistemu, kar smo si zastavili in v kar smo verjeli že leta 1997. Sledimo svojim sanjam in ne sanjarimo preveč.   

zarolaj.si: Ob ustanovitvi ste prve vaje imeli le dva dni pred prvim koncertom. Kljub temu, ste od začetka svojega delovanja znani po izredno živahnem in dodelanem odrskem nastopu. Marsikatera skupina se tega ne zaveda. Za pravo energijo pod odrom pa je to vendarle zelo pomembno.
EJ: Da. Na kratko povedano, toliko kolikor daš, približno toliko tudi dobiš. Na koncertih je vedno prisoten krog energije, ki je za naše nastope zelo pomemben. Če daješ publiki neko energijo, jo na nek način sprejemajo in vračajo. Združila nas je velika želja po igranju in ustvarjanju glasbe, tako da vedno z velikim veseljem izkoristimo vsako priložnost, ki nam je dana. Statika na odru je bila za nas vedno nekaj nesprejemljivega!

ElvisJackson_foto_D_Nikolic

ELVIS JACKSON - This time

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


Podpiramo kakovostne glasbene vsebine saj so zelo pomembne, tako za izobraževanje novih generacij kot za kvalitetno informiranje. Le tako naprej!
zarolaj.si: Je za tako dober odziv po izidu albuma Against the gravity "krivo" tudi to, da ste nemalo dni preživeli v Ameriki, kjer ste intenzivno delali na materialu?
EJ: Na materialu smo intenzivno delali doma in v prostoru za vaje, v Ameriki smo posneli nekaj dodatnih vokalov, mixali ter masterizirali. Dober odziv, vsaj po mojem mnenju, naj bi bil zato, ker je album dober in ker se začuti iskrenost benda. Težko rečem, da je kriva samo Amerika. Vsaka stvar, katero na nek način, skozi različna obdobja vključujemo v našo zgodbo, ima vedno zelo pomembno vlogo v našem ustvarjanju. Delamo dolgoročno ter naključja jemljemo z rezervo.

zarolaj.si: Z omenjenim albumom ste dosegli kar nekaj mednarodnih nagrad, recenzij priznanih piscev, uvrstitev na lestvice, kompilacije … Po drugi strani ste pred kratkim nastopili na glavnem odru Exit festivala. Vam predstavljajo vsi ti odzivi spodbudo za naprej, ali vam prinašajo tudi določeno obremenitev?
EJ: Sigurno so nam ti pozitivni odzivi motivacija za naprej in res je, da vse to prinaša neka pričakovanja s strani publike, ki jih moraš izpolniti, še posebej za tiste, ki nikoli niso videli EJ v živo, se pravi nova tržišča. To je tako kot da se promovira nek izdelek, recimo sir, pa ga greš kupit in če ti ni dober ga naslednjič ne bos več kupil. Vse skupaj jemljemo kot način življenja. Trenutno smo še pri dobri kondiciji in pripravljeni še na marsikaj več.  

Vsaka stvar, katero na nek način, skozi različna obdobja vključujemo v našo zgodbo, ima vedno zelo pomembno vlogo v našem ustvarjanju.zarolaj.si: Koliko je za stil, zvrst in način igranja krivo okolje v katerem ste odraščali? Ajdovščina z okolico prinaša veliko vetra v lase in glave.
EJ: Ufff, okolica je kar veliko vplivala na nas. Ajdovščina je kraj, kjer veliko piha in se zrak neprestano menja, tako, da odpihne vse skrbi in odvečno maščobo stran, he,he... Velik vpliv je gotovo imela Ajdovsko Novogoriška punk scena, ki je bila na višku ravno v obdobju naših prvih srečanj z glasbo. Vsi smo igrali v raznih lokalnih skupinah in na ta način raziskovali različne glasbene smernice, ki so nas na koncu pripeljale skupaj. Zelo hvaležni smo mnogim ljudem, ki so na tak ali drugačen način skozi čas pripomogli k našemu glasbenemu razvoju.

zarolaj.si: Kaj predstavlja večjo odgovornost – nastop pred množico na Exit festivalu ali nastop pred domačo publiko v Ajdovščini? Domača publika zna biti najbolj ostra in neizprosna.

EJ: Nam je vsak koncert nov izziv, treba ga je odigrati korektno, ker nekdo te je plačal, da si tam in publika je plačala, da te vidi oziroma posluša. Naš moto je, vsak koncert je treba iti do konca.

zarolaj.si: Ska, punk, hard core, reggae, metal ritmi tudi v prihodnje, čeprav niso najbolj »radiem prijazni«? Se sploh obremenjujete s pojavljanjem v medijih, predvsem slovenskih?
EJ: Mi delamo glasbo, ki nam je všeč ali jo začutimo, nikoli se nismo obremenjevali z radio friendly vprašanji. V osnovi glasbo delamo za svojo dušo in pa predvsem s srcem. Mediji so nedvomno pomemben element v glasbeni industriji. In če bi se izrazil malo po sosedovo "što se mora, nije teško" ;-)

ElvisJackson_foto_DejanNikolic

ELVIS JACKSON - Dry your tears

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


Ajdovščina je kraj, kjer veliko piha in se zrak neprestano menja, tako, da odpihne vse skrbi in odvečno maščobo stran, he,he...
zarolaj.si:
Če bi po svojem okusu izbirali svojih pet najboljših skladb. Koliko bi jih bilo z zadnjega albuma oz. če se ozrete nazaj, ste zadovoljni z albumi izdanimi v zgodovini skupine?

EJ: Jaz bi iz zadnjega albuma kar vse izbral, ker so mi vsi dobri. Ko se ozrem nazaj in poslušam stare albume se mi kar spomini zavrijo... spominjam se obdobja, ko smo bili mladi, suhi in cele noči v prostoru za vaje, zunaj je pa brila burja. Vsekakor so bili starejši albumi neke vrste zapisi določenih obdobij našega razvoja in na njih gledamo s spoštovanjem. Skratka cenimo svoje korenine, saj so na nek način pomemben temelj za našo skupno prihodnost.

zarolaj.si: Vaše mnenje o portalu posvečenem izključno slovenski glasbi, slovenskim izvajalcem in prireditvam na območju Slovenije.
EJ: Ker smo tudi mi delček slovenske glasbe, nas takšen odnos vedno znova razveseljuje. Podpiramo kakovostne glasbene vsebine saj so zelo pomembne, tako za izobraževanje novih generacij kot za kvalitetno informiranje. Le tako naprej!

Foto: Dejan Nikolič
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav