download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

intervju: EROIKA

Eroika10karto1Na kratek klepet smo tokrat povebili skupino Eroika, natančneje pevca skupine, Matjaža Robavsa. 18. junija prihajajo v ljubljanske Križanke, kjer nam bodo med drugim predstavili tudi svoje največje uspešnice. Na odru bo Eroiki delal družbo simfonični orkester, pridružila pa se jim bo tudi Tereza Kesovija. V Križankah se nam torej obeta večer dobre glasbe. Več lahko izveste v pogovoru spodaj.
Vsi ki si želite ogledati Eroiko v živo, lahko do 15.6. sodelujete v nagradni igri, ki se nahaja na tej povezavi.


zarolaj.si: Javnost vas je dodobra spoznala na odru EME 2007 kjer ste se v spremljevalnem programu predstavili s skladbo Omarja Naberja Stop. Od takrat je šla vaša pot le navzgor. Odlično sprejet prvi album Eroika in drugi Nad mestom se dani, obilica razprodanih koncertov… Ko govorimo o zasedbi Eroika je govora o presežkih. Zadnja tri leta so vam verjetno zdrvela mimo.
Matjaž: Ko smo se dobili skupaj v zasedbi Eroika, nismo imeli nikakršnega časovnega načrta koliko časa naj bi vse skupaj trajalo.
Mislimo,da je ravno zaradi te neobremenjenosti projekt Eroika še toliko bolj uspešen, menimo,da se tudi naše občinstvo s tem ne obremenjuje temveč se enostavno prepušča naši zanimivi glasbi in vokalom, ki služijo, da so predelave glasbenih pop uspešnic še toliko zanimivejše in privlačnejše.

zarolaj.si: Vas pogosta primerjava s svetovno znano zasedbo Il divo moti?

Matjaž: Mislimo,da ta primerjava res ni več potrebna in smo jo že tolikokrat pokomentirali, kolikokrat smo na to temo dobili vprašanje.
Naj nam bo danes s tem prizanešeno.

EROIKA - Nad mestom se dani

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Ta večer bo praznik lepega petja, praznik slovenskih uspešnic, bo večer vseh generacij glede na skladbe, katere bomo izvedli, kakor tudi na izvajalce.

zarolaj.si: Zadnja zgoščenka, izdana leta 2009, prinaša nekaj zanimivih predelav. Med njimi je tudi Mlakarjeva Vandima. Kako ste se poprijeli in spoprijateljili s pristnim in svojevrstnim primorskim narečjem, kjer je »g« »gh«?
Matjaž: Ravno kar se tiče skladbe Vandima nam je bila velik izziv tudi z vidika njene izvedbe,ker jo izvajamo tako s simfonično spremljavo, kakor tudi a capella, kar se je zgodilo prvič. S tem je skladba dobila dodatno na zanimivisto, kakor tudi na zahtevnosti izvedbe - še posebej z vidika, da izvajamo vse skladbe in koncerte vedno v živo.

zarolaj.si: Kaj lahko pričakujemo od prihajajočega koncerta v ljubljanskih Križankah? Ob spremljavi simfoničnega orkestra pod vodstvom Patrika Grebla se vam bo na odru pridružila tudi Tereza Kesovija.
Matjaž: Veliki koncerti, seveda še posebej z velikimi simfoničnimi orkestri, so za nas vedno posebno doživetje.
Tako se res veselimo koncerta v Križankah, kakor seveda še posebej naše gostje Tereza Kesovije.
Ta večer bo praznik lepega petja, praznik slovenskih uspešnic, bo večer vseh generacij glede na skladbe, katere bomo izvedli, kakor tudi na izvajalce.
Hkrati bo tudi delna promocija našega mednarodnega albuma, katerega smo v preteklih tednih snemali in pripravljali.
Veselimo se tega večera in srečanja z našo prečudovito publiko.
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav