download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

intervju: MAJA KEUC

Lepa. Nadarjena. Simpatična. Z enim najlepših vokalov, kar jih trenutno premore Slovenija. Ob takih in podobnih opisih je zadnje čase moč zaslediti ime Maje Keuc, velike zmagovalke letošnje Eme, tekmovanja za pesem Evrovizije. Ni pa Maja Keuc le to.
Najprej je nase opozorila v šovu Slovenija ima talent, potem pa pred dnevi še dobesedno pometla s konkurenco na Emi. Kje pa se je 19-letna Maja skrivala pred vsemi temi dogodki? To bo prvo vprašanje, ki ga bo Maji Keuc zastavila Spletna revija Zarolaj.si. Potem pa k  Emi 2011, njenem debitantskem albumu, zasedbi Papir, s katero uspešno sodeluje IN k vprašanju, kako ji ali pa tudi ne ustrezajo primerjave s Christino Aguilero.
majak11
Zarolaj.si: Torej, kje si se "skrivala" pred tekmovanjem Slovenija ima talent? Pela najbrž si tudi že pred tem? Kako da prej nismo slišali zate? Načrtno "skrivanje"?
Maja: Nabirala sem si izkušnje, ko pa sem začutila, da je čas, da naredim korak naprej, sem se prijavila na show SIT. Prej sem pela v musicalih, rock bendu. :) Nisem se pa res zelo izpostavljala, vse je potekalo spontano."Si morda, čas zdaj kradeva, a nenadoma, se začutiva... Ne, ne grem nazaj, v ta lažnivi raj, srce je polno saj, ne, dovolj mi je..."

Zarolaj.si: Čestitke za zmago na Emi so na mestu. Številke govorijo same zase. Žirija je bila navdušena nad tabo, gledalci prav tako. 28.908 glasov si prejela, Ema je (končno) minila brez škandala. Kakšni so prvi občutki po zmagi? Prvi vtisi verjetno zdaj so že zbrani?
Maja: Neverjetni! :) Presrečna sem, ker mi je to dalo nov zagon, ne glede na vse negativce in ljudi, ki so toliko obremenjeni z mano so strokovnjaki na vseh področjih – razen na svojem. Vse bom dala od sebe in se potrudila, da nas dostojno zastopam!

Zarolaj.si: Kot kaže, Slovenci še znamo in zmoremo biti enotni. Redki, zelo redki, so tisti, ki se ne strinjajo s tem, da smo izbrali pravo skladbo…
Maja: Nikoli ne bo skladbe, ki bi bila všeč vsem. Sem pa vesela, da me je toliko ljudi podprlo in zares sem jim iz srca hvaležna.

Zarolaj.si: Zanimivo pa je, da si v superfinalu premagala April, ki je imela bolj, recimo, moderno skladbo, ki gre hitro v uho. Zakaj sso se glasovi v takem številu prevesili na tvojo stran?
Maja: Hm, na to bi težko odgovorila. Bi morali vprašati poslušalce! Ne vem, sem pač res iskrena v tem kar delam in mislim, da se to tudi čuti – moja strast do glasbe.

Zarolaj.si: Kdaj boste začeli priprave na nastop na Evroviziji? Že imaš z ekipo okviren načrt, kako bo izgledal sam nastop, kako boste priredili skladbo?
Maja: Imam ekipo, stvari pa žal ne potekajo tako hitro, da bi vam lahko povedala že kaj več. Vsekakor se zelo trudimo in smo delovni.

Zarolaj.si: Slišati je, da boš skladbo v Nemčiji pela v angleškem jeziku? Je to že uraden podatek?
Maja: Uraden.
"Če mi rečeš, da ne znaš naprej, zamegljen je tvoj pogled na njej, še bom tu, še bom tvoja vsa in vem, da še bom tu ob tebi..."
Zarolaj.si: Je bila to tvoja odločitev? Mnenja tu se namreč precej krešejo. Nekateri navijajo za petje v slovenskem jeziku, drugi se bolj nagibajo k angleščini, ki jo bo Evropa bolj razumela…
Maja: Izbrala sem angleščino, ker mislim, da mi mehkejši jezik bolj leži, sploh pri mojem načinu petja, zaradi katerega tudi slovenščina včasih zveni kot angleščina in ljudje, govorijo da me težko razumejo. Angleščina je tudi univerzalen jezik, ki ga bodo vsi razumeli, poleg tega pa je pesem čisto drugačna v tem jeziku oz. ima bolj moderen pridih.

Zarolaj.si: Kakšen bo angleški refren, potem? Nam lahko izdaš nekaj vrstic? :)

Maja: No one je naslov pesmi ;)

Zarolaj.si: Avtorja zmagovalne skladbe Vanilija, zakonca Vlašič, znana "hitmajkerja", sta ponovno zadela v polno. Kako je prišlo pravzaprav do sodelovanja z njima? Ste že kdaj prej sodelovali?
Maja: Prejela sem kar nekaj skladb od raznih avtorjev in ta se mi je zdela še najbolj primerna. Prej pa priznam, še nismo sodelovali.

MAJA KEUC - Vanilija

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.Zarolaj.si: Kakšno je tvoje mnenje o letošnjem tekmovalnem sistemu, ki ga je uvedla RTV Slovenija? Glede na to, da ni bilo kakšnih škandalov, pritožb, so očitno našli pravi recept za Emo?
Maja: Super, naj ostane tako!

Zarolaj.si: Žirantke, Darja Švajger, Severina in Mojca Mavec, so sicer imele prav za vseh deset nastopajočih striktno same pohvalne besede. Nobene, vsaj konstruktivne kritike. Si ti enakega mnenja? Da ste bili vsi neverjetno dobri? Primerni za Evrovizijo?
Maja: Verjetno so bile tudi one malce pod stresom. Vem kako težko je nekoga kritizirati, sploh na takih tekmovanjih in javno, vendar mislim, da bi kakšna konstruktivna kritika le lahko padla. Ne vem, če je bilo vse ravno primerno za Evrovizijo, vsekakor pa ni bilo nič slabo.

majak111Zarolaj.si: Ti več pomenijo besede tvoje stanovske kolegice Severine, ki je o tebi govorila v samih presežkih, ali 28.908 glasov, kolikor so ti jih namenili Slovenke in Slovenci?
Maja: Oboje mi pomeni veliko in sem vedno znova presenečena. Očitno tudi sama včasih premalo verjamem vase, ampak bolje tako, ker tako ostajam stara Maja, ki ji slava nikoli ni in ne bo stopila v glavo.

Zarolaj.si: Kateri bo tvoj največji adut v Düsseldorfu?
Maja: Upam, da glas.

Zarolaj.si: Kakšne možnosti imamo, čisto iskreno, da Slovenija zmaga na Evroviziji? Glede na našo majhnost in način glasovanja?

Maja: Res težko verjamem, da bi se to lahko kdaj zgodilo. Več je dejavnikov. Enostavno smo premali, premalo vložimo, je pa res da tudi nimamo od kod toliko vzeti, kot v več miljonskih državah.

Zarolaj.si: Bo nastop na Evrosongu boj z mlini na eter? :)
Maja: Seveda! :)

Zarolaj.si: Verjetno bo do maja vse posvečeno Emi? Smo pa zasledili, da je v pripravi tudi tvoj debitantski album. Nam lahko izdaš, kdaj naj bi, vsaj okvirno, izšel?
Maja: Večinoma Emi, ampak tudi mojemu albumu, ki mi je sedaj res zelo pomemben. Še letos bo izšel.
"Kot vanilija, to noč vleče me, znova k tebi..."
Zarolaj.si: Veliko sodeluješ z drugimi glasbeniki. Poznamo te kot vokalistko pri skupini Papir. Zdi se mi, da si tam čisto druga Maja, bolj nežna? Manj udarna? :)
Maja: Tam sem druga, nežna Maja, ki s svojim glasom nežno pripoveduje zgodbe.

Zarolaj.si: Postaja študij v tujini že realnost?
Maja: Vedno bolj se bliža tudi ta čas. ;) Vsekakor!

Zarolaj.si: V glasbenem svetu si pol leta. Katera je bila prva lekcija, ki si se jo naučila?
Maja: Ne počni tega kar zdaj ljudje pričakujejo od tebe, ampak to kar ti čutiš.

Zarolaj.si: Slovenska Christina Aguilera, ti pravijo. Tvoj odziv? :)
Maja: Res daleč od Christine Aguilere, mi je pa vsekakor kompliment. :)
Anja Intihar
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav