download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

intervju: MAŠA MEDIK

Maše Medik se morda spominjate iz skupine Turbo Angels. In v tem intervjuju bomo angelčke omenjali le še enkrat. Sedaj pa nazaj k Maši, ki je pred dnevi izdala svoj prvenec. In se ob tem obrnila za 180 stopinj, V katero smer? Boste izvedeli. Kaj ima Maša takega, da jo je pod svoje okrilje vzel nihče drug kot Jan Plestenjak? Lepoto? Pamet? Talent? Odločnost? Boste izvedeli! V intervjuju!
masa09
Zarolaj.si: Lani si januarja prvič nastopila na samostojni glasbeni poti. Skladba A si mislil name je energična, čustvena, hitra. So take tudi ostale na prvencu 180°?
Maša: Vse pesmi so nabite s čustvi, takimi in drugačnimi. Album je paleta emocionalnosti, predstavljene v hitrih ritmih in baladah. Govorijo o vsakdanjih dogodkih
"Povej a me maš malo rad,
ne morem te več prebrat.
Je moj mali svet,
zate sploh lep."

Zarolaj.si: Kdo sestavlja ekipo, ki ti je pomagala pri snovanju prvega samostojna albuma?

Maša: Avtorji novih pesmi na albumu so Jan Plestenjak, Martin Štibernik, Urša Vlašič, Danilo Kocijančič, Drago Mislej Mef, duet s Tomažem Domiceljem in Daretom Kauričem, seveda  so del ekipe še drugi glasbeniki, ki so posneli instrumentalni del, peli spremljevalne vokale,…

Zarolaj.si: Besedila tvojih skladb so večinoma ljubezenska, izpovedna. So tvoje delo?
Maša: Besedila na albumu niso moje delo, avtorji so drugi. Ko sem zadnjič pokazala album svoji najboljši prijateljici, mi je rekla, da so avtorji pisali, kot da me poznajo vse življenje. V vsaki pesmi je dejansko moja zgodba. Dokler bom imela take avtorje, ne bom rabila sama pisati (smeh).

masa061Zarolaj.si: Naslov albuma je 180°. Se je za toliko stopinj obrnila tvoja kariera, odkar si na samostojni glasbeni poti?
Maša: Za toliko stopinj se je obrnilo vse. Zvrst, ki jo prepevam je popolnoma druga, imidž na odru je drugačen, ne nazadnje sem se spremenila tudi jaz, drugače razmišljam, drugače funkcioniram.

Zarolaj.si: V katero smer?
Maša: Vse to kar sem omenila zgoraj. Skozi življenje se ves čas spreminjamo, napredujemo, se učimo, raziskujemo. Tako je tudi prav.

Zarolaj.si: Spomnim se, da je bil lani tvoj prvi nastop pri Mariu eden najbolj pričakovanih dogodkov na naši glasbeni sceni. S kakšnimi pritiski si se soočala takrat? Si se v času premora sploh lahko mirno pripravila na samostojne nastope, na velika pričakovanja?
Maša: A res? Tega sploh nisem vedela (smeh). Moram poudariti, da sem stopila na samostojno kariero popolnoma neobremenjeno. To počnem za dušo, ne za preživetje. Sprejemam kritike,  pripravljena sem jih upoštevati, se pa ne obremenjujem. To mi je zelo pomembno, ker ne rabim delati na silo, ampak po občutku.

Zarolaj.si: V marcu si pripravila svoj prvi pravi koncertni večer, odzivi so bili fantastični, pustila pa si menda vtis prave rock izvajalke. Te bo v prihodnosti odneslo tudi v te vode?
Maša: Moram priznati, da sem se tega nastopa res zelo veselila. To je bil moj prvi koncert v živo z bendom. Jaz sem se na odru počutila fantastično, bila sem sproščena čisto "padla not". Hm, kar se pa tiče rock vod, pa ne vem. Kot sem že prej omenila, sem neobremenjena in delam to, kar mi ta trenutek sede. Mogoče pa v prihodnosti kak rock komad, bomo videli…

Zarolaj.si: Boš na nastopih nastopala v živo, s spremljevalno skupino?
Maša: Tako je. Imam super bend, ki me spremlja na nastopih. To so Matej Wolf, Žiga Kožar, Igor Potočnik in France Logar. Sami super fantje in odlični glasbeniki. Sem vesela da so del teama.

Zarolaj.si: Na plošči sta dva dueta. Eden od obeh je posnet s Tomažem Domicljem, ki je znan po ne prav dobrem mnenju o naši glasbeni sceni IN po tem, da to mnenje tudi glasno pove. Kako si ga pripravila k sodelovanju?
Maša: Tomaž je super oseba in vsak ima pravico do lastnega mnenja. On ga pove na glas in direktno, drugi pa izberejo zahrbten način. Jaz osebno sem zelo vesela in hvaležna, da sem lahko sodelovala z njim. Slovenskega naroda sin je res lep komad in imela sem veliko željo, da bi ga predelala, ampak brez Tomaža enostavno ni to to.

Zarolaj.si: Če že omenjava duete – drugi je s skupino Kingston. Kako si se spoznala z njimi in katero skladbo ste priredili skupaj?
Maša: Z Daretom Kauričem sva posnela pesem Ko sije luna nad obalo. Pesem se znana širši javnosti in želela sem imeti na albumu kak tak hit. Tudi naša preobleka mu zelo pristoji (smeh).

Zarolaj.si: Kakšne so ostale skladbe? Tiste, ki jih še nismo imeli priložnost slišati? Kako bi jih opisala s tremi pridevniki?
Maša: Emocionalne, realne, moje (smeh).

Zarolaj.si: Iskreno – koliko lep videz pripomore k uspehu na naši glasbeni sceni?

Maša: Ne vem še. Vprašajte me čez nekaj let (smeh).

masa06Zarolaj.si: Ti si nekako novinka na sceni; koliko spodbude si bila, recimo, deležna s strani glasbenih kolegov ob vstopu na samostojno pot? Je čutiti kdaj morda tudi negativne odzive, nevoščljivost? Ob sebi imaš navsezadnje ekipo, ki je ne dobi vsak izvajalec…

Maša: Osebno mi je najbolj pomembno, da so me spodbujali ljudje, ki so mi najbolj pomembni. Nevoščljivost je pač vedno prisotna, temu se ne moreš izogniti. Jaz sem novinka pa jo čutim, me prav zanima, kako je biti v koži res uspešnih ljudi.

Zarolaj.si: Poletje bo verjetno usmerjeno v predstavljanje prvega albuma? Se nastopi vrstijo?
Maša: Ja, imamo že planiranih nekaj nastopov. Vsi bodo objavljeni na moji Facebook strani.

Zarolaj.si: Ti je kaj žal za delovanjem v skupini Turbo Angels? Ti je morda, na drugi strani, kdaj žal, da si bila del tega projekta?

Maša: Nikakor. Kot članica te skupine sem sploh stopila na pravi izvajalski oder. Nikoli mi ni bilo žal. Pridobila sem ogromno odrskih izkušenj, se naučila komunikacije s publiko, komuniciranja z novinarji in še ogromno vsega. Super izkušnja. Seveda pa pride čas, ko ti neko delo ne predstavlja več izziva in postane dnevna rutina, ali pa preprosto dozoriš in bi rad nekaj drugega. Takrat je čas za spremembe. Jaz sem se odločila in sem zelo vesela, da sem se tako odločila. Ena boljših odločitev v mojem življenju (smeh).
"A si mislil name,
ko si vroč ob njej zaspal.
Ti je žal in te zdaj vest zaskeli,
ko gledaš v oči."

Zarolaj.si: Česa si se naučila v teh letih na glasbeni sceni?
Maša: Ogromno stvari, pomembnih tudi za življenje. Predvsem sem zdaj sto odstotno prepričana, da se lahko zanesem samo nase in da ne smem nikoli in nikdar popolnoma zaupati. Predvsem ne ljudem, ki te imajo za konkurenco. Na sceno sem stopila precej odprta in naivna, zdaj hvala bogu, nisem več.

Zarolaj.si: Da te na koncu malce izzovemo – KAJ je na tebi tako posebnega, da ti je vredno prisluhniti? Da prav tebe izberemo med vrsto drugih izvajalk? Da obiščemo prav tvoj koncert? :)

Maša: Vsak izvajalec je poseben, gre samo za stvar okusa kaj je nekomu všeč in kaj pričakuje. Jaz predlagam , da pridete na nastop in sami slišite…
Anja Intihar
Foto: Peter Irman, Primož Predalič
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav