download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

intervju: NINA PUŠLAR

Za prvo gostjo smo se povabili na klepet k odlični slovenski pevki, zmagovalki Bitke talentov v letu 2005, Nini Pušlar. Čeprav se je njena glasbena pot pričela mnogo prej, jo je širša javnost bolje spoznala prav v omenjenem šovu. Njen prvi album z naslovom Nina Pušlar sega v leto 2006, v tem letu pa je na prodajne police poslala novo zgoščenko z naslovom Slečeno srce. Preberite si klepet v katerem je pogovor tekel o glasbi, o odnosu medijev do slovenskih izvajalcev, o sodelovanju z drugimi glasbeniki, prisluhnite njenemu zadnjemu siglu Dež ...

nina_puslar-tisk_revije_0001_IMG_6698.psd

zarolaj.si: Slovenija vas je prvič spoznala na Bitki talentov leta 2005. Verjetno pa so vaš talent prej slišali člani družine in prijatelji. Kako se je odvijala vaša glasbena pot do leta 2005?
Nina: Pri meni se že je od otroštva skoraj vse vrtelo okoli glasbe. Že v začetku osnovne šole sem v glasbeni šoli začela igrati na prečno flavto, peti v pevskih zborih in igrati v pihalnem orekstru. Prvi pravi nastopi so prišli z rokersko zasebo Silencia in dekliško pop skupino Daylight in še zdaj z veseljem pogledam posnetke in slike s svojih najstniških nastopov. Ko sem spoznala, da so publika in radijske postaje prvi single Slečeno srce tako dobro sprejeli, sem bila presrečna, ker je to pomenilo odlično napoved za celotno ploščo.

zarolaj.si:Po zmagi na omenjenem šovu je sledil izid prve zgoščenke s preprostim naslovom Nina Pušlar, na katerem je bilo 12 skladb. In potem štiriletna pavza. Vam je primanjkovalo časa, ste čakali pravi trenutek, iskali pravo založbo …?
Nina:
V štirih letih se je zgodilo veliko stvari in bila so prelomna leta mojega življenja. Spremenil se je trg in zelo sem se spremenila tudi sama. Zadnje dve leti sem posvetila novi plošči. Vesela sem, da sedaj v rokah držim svoj novi album »Slečeno srce«, imam založbo, ki me podpira, predvsem pa okoli sebe ljudi, ki jim zaupam.

zarolaj.si: V marcu je luč sveta ugledal vaš drugi album Slečeno srce, ki ga je že pred Emo in njegovim izidom napovedovala odlična istoimenska skladba, s katero ste zasedli visoka mesta na lestvicah in katero so poslušalci sprejeli z navdušenjem. Ste bili s prvim odzivom presenečeni? Si lahko izvajalec pred izidom zgoščenke sploh želi kaj lepšega?
Nina: Radijske postaje so za glasbenike najpomembnejši medij. So prva priložnost, da nas ljudje spoznajo, slišijo in vzljubijo. Ko sem spoznala, da so publika in radijske postaje prvi single Slečeno srce tako dobro sprejeli, sem bila presrečna, ker je to pomenilo odlično napoved za celotno ploščo. Odličen štart mi je dal še dodaten zagon in je pripomogel k temu, da smo ploščo poimenovali kar po tej skladbi.

NINA PUŠLAR - Dež

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.zarolaj.si: Kako bi svojo novo zgoščenko primerjali s prvo? Kako velik korak naprej ste po vašem mnenju napravili v teh štirih letih? Dejstvo je, da je delež slovenske produkcije na radijskih postajah majhen in neprimerljiv recimo z deležem hrvaške glasbe na hrvaških radijih.
Nina: Za razliko od prve plošče sem bila pri snemanju nove stalno prisotna in vsak trenutek snemanja zelo uživala. Veliko sem se naučila, predvsem pa dobila veliko izkušenj za delo naprej, tako da že komaj čakam snemanje naslednje. Če primerjam obe plošči, je Slečeno srce veliko bolj iskrena, je odraz mene in moje zgodbe.

zarolaj.si: Kljub temu, da smo štiri leta čakali na vaš novi izdelek, pa smo vas na odrih in televizijskih ekranih videvali kar pogosto. Med drugim ste uspešno sodelovali tudi v oddaji Zvezde pojejo, sodelovali ste z Zlatkom, pred kratkim z Eldo Viler in Galom Gjurinom posneli skladbo v okviru vseslovenske akcije ne-odvisen.si, na odru smo vas srečali skupaj Janom Plestenjakom … Med glasbeniki ste poznana kot vokalistka, ki na snemanje pride in odpoje v prvo. Kako pomembna so vam sodelovanja z drugimi glasbeniki?
Nina: Z veseljem sodelujem z glasbeniki, ki jih cenim in spoštujem njihovo delo. Sodelovanja in dueti so tudi odraz pretoka neke energije med izvajalci in kot taki veliko pripomorejo k izmenjavi izkušenj, mnenj, okusov in vsega kar te lahko naredi boljšega.

zarolaj.si: Če bi lahko izbirala, katero skladbo in koga bi izbrala za duet. Michael Buble in You'll never find another love like mine ali Robbie Williams in Somethin' stupid?
Nina: Oba sta velika izvajalca in ju izjemno cenim. Ker sem pred kratkim bila na koncertu Michael Bubleja, bi v tem trenutku nedvomno izbrala duet z njim. Je izredno karizmatična oseba in te očara v trenutku, ko spregovori nekaj besed. Zapeti z njim bi mi bilo kot izpolnitev nekih sanj.

nina_puslar_tisk_revije_0002_IMG_8654.psd

zarolaj.si: Ste ena izmed najboljših in najbolj popularnih slovenskih pevk. Je po vašem mnenju delež in kakovosti slovenske glasbe, ki se pojavlja na naših radijskih postajah, na dovolj visokem nivoju?
Vsekakor bom spletno revijo spremljala, saj veliko časa preživim na internetu, in se z vesljem odzivala na dogajanje.
Nina: Problem slovenske glasbe na radijskih postajah je večplasten in ga je potrebno reševati na več nivojih. Dejstvo je, da je delež slovenske produkcije na radijskih postajah majhen in neprimerljiv recimo z deležem hrvaške glasbe na hrvaških radijih. Druga stvar, ki nedvomno drži, je ta, da dosti naše glasbe, ki se vrti, ni na dovolj visokem nivoju in kot taka je v večji meri tudi neprimerljiva s svetovno produkcijo. Rešitev vidim v zavedanju glasbenih urednikov, da s svojim delom lahko pripomorejo k izboljšanju slovenske glasbe, to pa bodo naredili tako, da dobri glasbi dajo več možnosti, več airplay-a. Določene spremembe se že dogajajo, večina radiev že spreminja svojo uredniško politiko in na svojih koncertih več ali vso pozornost dajejo prav slovenskim izvajalcem. Tudi sama pojem na nekaterih in mislim, da smo počasi krenili v pravo smer. Samo vztrajni moramo biti.

zarolaj.si: Zarolaj.si je prva slovenska spletna revija, namenjena slovenski glasbi in glasbenikom. Kaj menite o tem projektu in kakšno prihodnost mu napovedujete?
Nina: Mislim, da je vsak tak projekt za razvoj glasbene scene nujen in s pravim pristopom lahko veliko naredite za slovensko glasbo. Seveda je na tem mestu nujna podpora velike večine glasbenikov, tako profesionalcev kot amaterjev. Vsekakor bom spletno revijo spremljala, saj veliko časa preživim na internetu, in se z vesljem odzivala na dogajanje. Želim vam uspešen začetek.

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav