download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

intervju: NUŠA DERENDA

Tudi približno ne verjamemo, da ena najboljših slovenskih vokalistk, Nuša Derenda, v teh dneh počiva. Bliža se za glasbenike najbrž najbolj naporni del leta, ko ponavadi pripravijo kakšno presenečenje za svoje oboževalce. Kako nas bo v prihajajočih dneh razveselila Nuša, pa v spodnjem intervjuju!
nusa_derenda_aljosa_rebolj

Zarolaj.si: Za vami sta dva kar velika projekta, dobrodelni koncert, ki ste ga pripravili v Brežicah ter nastop na Međimurskem festivalu zabavne glasbe. Pa bi se najprej osredotočila na prvo, na dobrodelni koncert. Kakšni so bili odzivi?
Nuša: Odziv publike je bil manjši,kot sem pričakovala, sploh, ker je bil koncert v mojem kraju in so se zbirala sredstva za prizadete v poplavah v naši občini. Vendar tisti, ki so bili na koncertu, so bili enkratna publika in ni mi žal, da sem se spustila v to. Zbrali smo 1890eur,denar je šel zagotovo v prave roke, namen je bil dober, žal pa se vedno najde kdo, ki tudi v takih humanitarnih dogodkih išče samo negativno stran. Po mojem tu ne bi smelo biti negativnih čustev…

Zarolaj.si: Je v teh časih težko najti sponzorje oz. pomoč pri pripravi dobrodelnega koncerta? Najbrž stvar zahteva kar nekaj energije in časa?
Nuša: Glede sponzorjev nisem imela težav. Vse, ki sem jih povabila, so se odzvali in so se bili pripravljeni odpovedati honorarju.

Zarolaj.si: Tudi sicer ste znani po tem, da se radi udeležite dobrodelnih nastopov? Še najdete energijo za take nastope, kljub zasedenosti, kljub družini in obveznostim?
Nuša: Tovrstne nastope jemljem kot del mojega poklica. Če le utegnem, se jih udeležim. Se pa seveda prej prepričam, komu bo izkupiček namenjen in če gre denar v prave roke.

NUŠA DERENDA - Edina

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.Zarolaj.si: 19. novembra ste nastopili na že omenjenem Međimurskem festivalu. Gre za hrvaški festival zabavne glasbe. Kdo je, poleg vas še nastopil na njem?
Nuša: Bilo je mnogo izvajalcev, ki jih niti ne poznam. Ena izmed popularnejših - nastopila je tudi Alka Vujica.

Zarolaj.si: Ste bili edina slovenska predstavnica na festivalu?
Nuša: Da.
Najprej so opazili, da zelo dobro izgovarjam hrvaščino… he,he,he.
Zarolaj.si: Ste pa na njem nastopili s hrvaško skladbo. Kdo sta avtorja? Kje ste se spoznali?
Nuša: Skladba v prvi vrsti sploh ni bila napisana za festival. Avtor je Miro Buljan,ki sem ga povabila k sodelovanju za moj naslednji album, ki ga mislim posneti za slovensko in tudi za hrvaško tržišče. Napisal bo kar nekaj skladb, sodeloval pa bo tudi kot producent. Ravno v tem času, ko smo delali na tej skladbi sem dobila povabilo na MEF festival in se z veseljem odzvala.

Zarolaj.si: In kako ste se odrezali? Če sem prav seznanjena, je bilo že prej mogoče, vsaj preko spleta, glasovati za najljubšo skladbo?
Nuša: Dobili smo nagrado za najboljše besedilo, na spletnem glasovanju smo se tudi zelo dobro držali, še bolj kot nagrade, pa je pomembno to, da sem se kot slovenka dobro predstavila in pustila dober vtis kot pevka in kot odprt človek, ki ni obremenjen s politiko, ampak ga zanimajo le dobra glasba in dobri ljudje, pa naj bo to pri nas ali pa v kakšni drugi državi, v tem primeru hrvaški. Najprej so opazili, da zelo dobro izgovarjam hrvaščino… he,he,he.
NUSA_OMAR
Zarolaj.si: Nuša, ne moremo mimo presenečenja – duet z Omarjem Naberjem?
Nuša: Presenečenje? Morda. Pri nas izvajalci premalo sodelujemo med sabo. Mislim, da taka izkušnja lahko prinese samo pozitivne posledice… za oba.

Pri nas pa sem se odločila za Omarja, ki ga cenim tako kot odličnega pevca, avtorja in glasbenika.Zarolaj.si: Kako je sploh prišlo do sodelovanja z Omarjem? Je prišla pobuda za duet z vaše ali z njegove strani?
Nuša: Z moje. V bližnji prihodnost bi rada posnela še nekaj duetov z res izvrstnimi pevci, tudi iz držav naše bivše skupne države. Upam, da mi bo uspelo. Pri nas pa sem se odločila za Omarja, ki ga cenim tako kot odličnega pevca, avtorja in glasbenika. Vesela sem, da se je odzval in se tudi malo približal in podredil mojemu stilu. Zame je bil to eden od izzivov, kajti  zanimalo me je, če se pri nas da tudi z mlajšimi kolegi, kljub morda drugačnim stilom, najti nek skupen interes in seveda kompromis, ki pa je za najino publiko, po moje zelo zanimiv in dobrodošel.

Zarolaj.si: Kakšna je skladba? Kdaj in kje bo predstavljena?
Nuša: Skladba je narejena zelo na "easy", luštna, spevna, nismo odkrivali tople vode… Premierno je bila predstavljena 21.11. v oddaji Spet doma, sedaj pa jo že lahko slišite na različnih radijskih postajah…

NUŠA DERENDA & OMAR NABER - Duša moje duše

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.Zarolaj.si: Lahko napoveste do konca leta še kakšno podobno presenečenje? Kakšen nov duet?
Nuša: Do konca leta bom predvsem nastopala. Kakšnega novega dueta v tem mesecu ne bom snemala, morda bom uspela posneti še kakšno skladbo za moj novi  album, ki bo izšel naslednje leto. Moram pa priznati, da sem več ponudb za sodelovanje dobila od narodno zabavnih ansamblov, recimo Štajerskih sedem, pa ansambel Dori, Zlati muzikanti, hm, pa še bi se kakšen našel…

Zarolaj.si: Sicer prav veliko duetov v vaši dolgoletni karieri nismo doživeli? Spomnim se Slapov….
Nuša: Posnela sem še duet z Otom Pestnerjem, skladbo Najin svet. Moram pa priznati, da sem več ponudb za sodelovanje dobila od narodno zabavnih ansamblov, recimo Štajerskih sedem, pa ansambel Dori, Zlati muzikanti, hm, pa še bi se kakšen našel…

Zarolaj.si: Vaš zadnji album "Prestiž" datira v leto 2008. Kdaj lahko pričakujemo novo ploščo? Razmišljate, delate  na novem albumu?
Nuša: Da, naslednje leto bo izšel nov album, pa še kar nekaj projektov imam v glavi. Kaže, da bo leto 2011 zame zelo zanimivo…

Zarolaj.si: Prihajajoči prazniki bodo verjetno napolnjeni z nastopi? Koncerti?
Nuša: Da, imam kar nekaj nastopov zaprtega tipa, tako s skupino, kot s pianistom, pa nastope z različnmi pihalnimi orkestri, Big bandi in celo s simfoničnim orkestrom Rtv Slo, na Miklavževem večeru (mimogrede, takrat bom nastopila v duetu z Brankom Robinšakom). Zagotovo pa se zelo veselim nastopa na Prešernovem trgu v Ljubljani za Silvesrtovo. Vendar do takrat je še kar dolga, upam, da ne bo težav z zdravjem in z glasilkami!

Anja Intihar
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav