download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

intervju: ROCK SHOCK

Skupina Rock Shock je dopolnila 10 let. Kot se za okroglo obletnico spodobi, so jo proslavili bučno, skupaj s svojimi oboževalci in glasbenimi gosti, ki so popestrili tradicionalni Božični Rock koncert v Postojni. Pogovarjali smo se z vokalistom skupine, Matejem Zalarjem, ki je idejni vodja in glavna gonilna sila skupine.
rockshock11

Zarolaj.si: Kako gledaš na teh 10 let? Kaj je bilo zanimivega, prelomnega?
Matej: Rock Shock je nastal iz veselja do rock'n'rolla. Brez silnih planov, ampak z željo po igranju. V tem času se je zvrstilo ogromno število koncertov, ki so bendu dali potrebno kilometrino in samozavest. Kasneje smo začutili, potrebo po ustvarjanju avtorskega materiala. Vmes so se dogajale tudi razne menjave članov kot se na žalost velikokrat dogaja v mladih skupinah. V začetku leta 2007 se je formirala sedana zasedba, ki se je dobro leto po tem odpravila v studio in v jeseni 2009 je nastala prva plošča. Prelomnic je bilo v teh 10 letih veliko, vsaka je pomenila korak naprej in navzgor. Skupina ni nikoli izkala bližnjic ampak je vse dosegla z delom in ljubeznijo do glasbe.

Zarolaj.si: Kakšni so načrti za naprej?

Matej: V nastajanju je material za drugo ploščo. Vsekakor je plan v letu 2011 izdati nov studijski izdelek ter ga predstaviti širni Sloveniji.

Zarolaj.si: Koliko se je glasbena scena spremenila v desetletju, oziroma kako se je spremenil glasbenik sam?
Matej: Scena se je na eni strani zelo spremenila, na  drugi pa čisto nič. Vedno manj je manjših koncertnih prizorišč, kjer so se mladi bendi lahko predstavljali publiki, za isti napredek skupine krepko več vlagajo (čas in denar). Kar se tiče glasbe in vsega kar je s tem povezano se mi zdi da nastaja ogromno vrhunske glasbe. Po drugi strani glasbeno sceno še vedno obvladujejo isti bendi in izvajalci kot pred desetimi leti.
Večina teh "zvezd" nima kaj pokazat in jih pozabimo kot lanski sneg.
Zarolaj.si: Boste ostali zvesti svoji glasbi ali boste poskusili kaj novega? Mogoče bolj komercialnega komercialnega?
Matej: Rock Shock ostaja zvest svoji glasbi in svojemu stilu. Ne razmišljamo če smo komercialni ali ne. To ne bi bilo pošteno ne do nas ne do naših zvestih fenov, ki hodijo na naše koncerte zato, ker jim je všeč to kar delamo. Če nisi iskren pri tem kar delaš se to zelo hitro začuti. Mi v našo glasbo verjamemo.

Zarolaj.si: Imaš mogoče občutek, da dobra glasba ni več dovolj, da mora glasbenik storiti še kaj drugega? Npr: nastopiti v resničnostnem show-u?
Matej: Dobra glasba je eden od pogojev. Potem je treba to dobro glasbo spraviti med ljudi. Glasba postane nesmrtna šele ko ima svojo publiko. Načinov kako pridobiti pozornost je več, se pa počasi že kaže, da so ljudje siti vedno enih in istih kvazi zvezdnikov v instant šovih polnih reklam. Večina teh "zvezd" nima kaj pokazat in jih pozabimo kot lanski sneg.
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav