download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

intervju: RUDI & THE COOL VIBES

Rudi & The Cool Vibes je zasedba, ki jo je Rudi Bučar ustanovil konec leta 2008. Ko je k sodelovanju povabil člane zasedb Bluesback in Underconstruction je nastal glasbeni orgazem Rudi & The Cool Vibes. Pod producentskim vodjem Gabra Radojeviča so se Rudi, Willy De Mattia, Mitja Stropnik in Marko Stropnik podali na pot in v nekaj mesecih nase opozorili  z zelo uspešnimi singli Draga, Lepo je imet rad, Drugačna in Noč uničuje. Pred kratkim so na radijske postaje poslali njihovo novo skladbo z naslovom Sonce sije. Energična, "blurovsko" odbita skladba, ki bo ne le z naslovom, temveč tudi s svojo energijo, zagotovo krasen spremljevalec najbolj razigranega letnega časa. Več lahko izveste iz pogovora. Na klepet smo povabili "krivca" Rudija Bučarja.
RudiThe_CoolVibes
zarolaj.si: Konec leta 2008 ste se pod omenjenim imenom združili glasbeniki, ki ste prej delovali po drugih zasedbah. Poznana so predvsem vaša sodelovanja z Janom, Alyo, Šank Rockom, posneli ste skladbo s Cotom, na odru vas zasledimo še z mnogimi drugimi. Vendar se je vaša glasbena pot pričela mnogo prej. V devetdesetih?
Rudi: Tako je.  V sam začetek devetdesetih, ko smo ustanovili zasedbo Spirits in kasneje posneli album z naslovom Zemljin krik. V začetku novega tisočletja sem začel sodelovati z Zdenkom Cotičem – Cotom. V tistem obdobju sem dobival navdihe preko italijanskih kantavtorjev. Prišlo je do ideje po predelavi starih ljudskih, skoraj pozabljenih, istrskih napevov. In tako sta nastala dva albuma.  Prvemu je bil naslov Kapot (2003, ZKP RTV SLO), drugemu, nekoliko bolj eksperimentalnemu pa Kambiament (2007, Dallas). Sicer pa, že vrsto let sodelujem z različnimi domačimi in tujimi glasbeniki. Ker sem team-ski tip človeka, mi to veliko pomeni.To je roc'k n' roll v svoji najbolj preprosti enačici ima pa hkrati izdelano formo. V glasbi sem namreč velik perfekcionist. Moram pa poudariti, samo v glasbi ;)

zarolaj.si: Čeprav je zasedba Rudi & The Cool Vibes še dokaj mlada na naši glasbeni sceni, pa so poslušalci vaše skladbe kot so Draga, Lepo je imeti rad, Drugačna in Noč uničuje, zelo dobro sprejeli. Čemu pripisujete to?
Rudi: Najbrž gre res za »cool« vibracije. To je roc'k n' roll v svoji najbolj preprosti enačici ima pa hkrati izdelano formo. V glasbi sem namreč velik perfekcionist. Moram pa poudariti, samo v glasbi ;) V veliki meri mi seveda pomagajo ostali fantje, brata Mitja (bobnar) in Marko (kitarist) Stropnik, Willy De Mattia (bas) in producent, mešalec tona Gaber Radojevič. Vsi do zadnjega so dobri prijatelji in izvrstni glasbeniki in brez njih vsekakor ne bi bilo tako kot je.

zarolaj.si: Glede na to, da je vaša glasba zelo »radijem prijazna« verjetno s predvajanjem po radijskih postajah nimate problemov. Mogoče pogrešate priložnost za predstavitev svojih videospotov?
Rudi: Saj pravim, očitno smo na pravi poti. Mi delamo glasbo in če nas ljudje radi poslušajo, je zgodba popolna.  Sem mnenja, da laže tisti, ki pravi, da dela glasbo (samo) zase. Mi s tem nimamo problemov. Videospoti? Še nedavno smo na slovenskih televizijah imeli nekaj dobrih glasbenih oddaj, kjer so se lahko predvajali. To so bile odlične priložnosti, kot naročene, za vse tiste, ki so se prebijali na sceno. Žal temu ni več tako. Ja, želimo si, da bi bilo kdaj drugače. Sem pa opazil, da se pojavlja veliko zanimanje za predvajanje videospotov na spletnih medijih.  Zato prihaja do masovne low budget produkcije… Žal je ta pogojena s kvaliteto. Seveda pa brez ideje ni nič…  

zarolaj.si: Vaš zadnji singel Sonce sije nekako napoveduje tudi vaš album, ki naj bi izšel do konca leta? Glede na to, da je prodaja albumov v Sloveniji nizka tega verjetno ne nameravate storiti zaradi finančnih razlogov.
Rudi: Nikakor ne. Plošče so dan-danes fetiš le hudih fan-ov in zbirateljev, kolekcionistov. Ampak nič ne de. Album mora biti. To je kot knjiga. To je zgodba, ki si jo napisal. Pečat obdobja, pečat ritma, ki si ga živel. S svojim začetkom, koncem in vsem tistim vmes. Zato CD vsekakor bo!  
RCW1
zarolaj.si: Konec leta 2009 in letos ste se s skladbo Amore di frontinera potegovali tudi za nastop na italijanskem San Remu, a do njega potem ni prišlo. So vaše želje in ambicije predstaviti se tudi poslušalcem preko meja?
Rudi: Ja, to je bila posebna zgodba. Po sobotni, 'skrokani', noči sva s prijateljem, kantavtorjem iz Modene Gasparejem Palmierijem napisala pesem Amore di frontiera in jo napol za šalo poslala v Sanremo. Rekla sva, brez pretiranih pričakovanj, malce naivno: »Pustiva se presenetit.«. Nakar sva videla, da je bila pesem naložena na uradno stran Sanrema, v t.im. »predizbor«. Začela sva verjeti, da bova morda pa le prišla do zaključka, a se je kaj kmalu izkazalo, da se je med lobiji velikih založb, zelo težko uvrstiti. A kakorkoli, lepa izkušnja.Plošče so dan-danes fetiš le hudih fan-ov in zbirateljev, kolekcionistov. Ampak nič ne de. Album mora biti. To je kot knjiga. To je zgodba, ki si jo napisal.

zarolaj.si: Po vsem zgoraj omenjenem lahko ugotovimo, da ste večplastni. V vaši dosedanji glasbeni karieri ste se preizkusili v mnogih različnih vlogah. Lahko v prihodnje pričakujemo še kakšen projekt, ki bo zavil iz rock vod, ki jih preigravate s The Cool Vibes-i?
Rudi: Vsekakor. Če sem odkrit, je ta moja večplastnost sad ljubezni do glasbe. Kar pa je najbolj zanimivo je to, da so ti skoki iz plasti v plasti, kot jih imenujete, naključni. Nič ne načrtujem.  Tak pač sem.

zarolaj.si: Poletje je čas koncertov, festivalov in drugih nastopov. Kako polne urnike usklajujete z družino?
Rudi: Moram priznati, da imam veliko srečo, ker imam v familji veliko podporo. Nenazadnje sta moja dva, moja največja fana :).

zarolaj.si: V kratkem vas bo moč slišati na štiridnevnem festivalu GorA RockA, kjer ne bo manjkalo dobrih zasedb? Pripravljate obiskovalcem, kot »nosilec« petkovega večera kaj posebnega?
Rudi: Festival Gora Rocka je nedvomno poživil slovenski glasbeni prostor. Navdušuje nas entuzijazem  organizatorja in vseh tistih, ki so s festivalom povezani. Kdo bi si mislil, da bo festival v nekaj letih prerasel v nekaj tako velikega, v pomemben del slovenskega rock n' roll-a. Mi, debitantje na glasbenem trgu,  svoj prvi koncert smo imeli lani avgusta na koprskem »Rock na pomolu), smo z vabilom predvsem zelo počaščeni. Naš nastop ne bo običajen, ker je vsak zgodba zase.  Vsekakor lahko pričakujete dobro dozo rock vibracij…
RCW3

RUDI & THE COOL VIBES - Sonce sije

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.zarolaj.si: Čisto iskreno. Vaše mnenje o ideji prve spletne revije namenjene izključno slovenski glasbi, slovenskim izvajalcem in prireditvam na območju Slovenije – www.zarolaj.si
Rudi: Vaša ideja je odlična, čeprav časi niso ravno idealni… vsega je dovolj, vsega je preveč. A po mojem mnenju, le navidezno. Če imaš kaj povedati, te bodo slišali. Moraš pa sam poskrbeti zase. Nihče ne bo namesto tebe. Rudi & The Cool Vibes vidimo v tem priložnost in možnost. Tudi VI ju imate. Začeli ste odlično. Da bi šlo le na bolje…

 

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav