download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Intervju s frontmenom skupine Manouche Robertom Piklom

Intervju s frontmenom skupine Manouche Robertom Piklom
Foto: Matjaž Kenda
Prvo obletnico skupine ste imeli dobra dva meseca nazaj. Postali pa v kratkem eden najodmevnejših bendov pri nas. Kaj je vaša »dodana vrednost«?
Res je.Osemnajstega maja smo zabeležili prvo uradno obletnico benda.Zvezde so nam bile oćitno tudi zelo naklonjene saj smo ta večer  nastopali kot predskupina francoske pevke ZAZ v nabito polnih Križankah.Nastop v Križankah je bil za nas ključnega pomena in je bil obenem tudi naš prvi koncert v živo.
To,da nas označujejo kot enega izmed najodmevnejših bendov pri nas je velik kompilment in nagrada za do sedaj vloženo delo.
Imamo srečo,da nam je bila z dvanajstimi koncerti v dveh mesecih ponujena lepa priložnost,da dokažemo publiki,če smo  z razlogom deležnii tolikšne pozornosti na slovenski sceni.Zaenkrat so vtisi enkratni.
Kaj je naša dodana vrednost?Pozitivno sporočilo,energičen nastop,troglasno petje in spoštovanja vredne vragolije na  inštrumentih od česar ne odstopamo.
Najavlja Resnična romansa izid prvenca? Oboževalci bomo rekli: KONČNO! 
Po vsej verjetnost bomo izid multimedijskega prvenca povezali z odmevnejšim promocijskim nastopom v Ljubljani.Kje,naj zaenkrat še ostane skrivnost.Na cdju.ki bo izšel jeseni boste lahko zasledili osem do devet avtorskih skladb plus vse tri naše video izdelke.Resnična Romansa je pa resda zadnji singel pred izidom tako,da res,KONČNO.smeh
Refren naj bi bil (je??) zapet v francoskem jeziku. Kaj pomeni?
Refren sem zapel v francoščini alla Manouche.Plan je bil,da zapojem besedilo "Moja ljubezen je samo zate in nje se ne da kupiti",kar ni ravno uspelo.Na koncu refren bolj zveni  kot pa dejansko pomen francosko.Seveda sva takoj z Marcom poslala skladbo moji sestri Nataliji,ki že dvanajst let živi v Parizu,da preveri pri svojih znancih kako se njim zdi.Na moje presenečenje je vsem refren zvenel zelo francosko predvsem pa ni nobeden izmed njih naše poteze smatral kot kakršnokoli norčevanje iz njihovega jezika.
Inspiracija je bil vsekakor tudi Charlie Chaplin s svojo znamenito glasbeno točko v filmu Modern Times.
Videospot romanse prinaša simpatičen filmski pridih. Ste morali Petka dolgo prepričevati, naj prevzame vlogo?
Všeč mi je,da ste to opazili.Kot velika fana starih filmov sva se in jaz in Marco želela  prvič preizkusiti v malce bolj "filmskih vodah".
Prevzela sva vlogi dveh simpatičnih bedakov,ki ju pot ponesreči zanese v Pariz in se odločita posneti glasbeni video na stroške svojega managerja,ki mu to ni ravno po godu.V vlogi našega managerja nastopa Primož Petko.Za to vlogo si ne bi mogli želeti bolj primernega igralca kot je on.Na snemanju nas je nasmejal do solz.
Pogajanja tudi niso bila prehudo.Šlo je bolj za naključno snidenje,ki se je spreobrnilo v kvalitetno druženje pozno v noč.
Kakšna je resnična Zaz?  
Gre za vrhunsko pevko in avtorico z ogromno karizmo.Na naše presenečenje je sama prišla do nas,poleg sebe predstavila še spremljevalno skupino,pohvalila  našo glasbo.moment smo tudi zabeležili z eno fotografijo za spomin.Všeč mi je,da si je naš koncert ogledalo tudi nekaj članov  njenega benda.Mogoče tudi ona sama ampak tega ne vemo zagotovo.V vsakem primeru smo ji hvaležni za  povabilo.
Poletje se preveša v drugi del. Kje boste nastopali?
Povsod kjer nas boste hoteli.
Od omenjenih dvanajst sta nam ostala le še dva in sicer 28.06. na Ptuju in 1.09. v Izoli.Avgusta bo očitno malo bolj zatišje,treba bo tudi počasi končati CD,v jeseni pa s polno paro naprej do konca leta.
Na klepetu se je Anja Intihar srečala s skupino Manouche, oz. natančjene z idejnim vodjem Robertom Piklom, s katerim sta se na kratko sprehodila skozi dobro leto dolgo zgodovino zasedbe, ki je svoj prodor na sceno pričela s skladbo Kje si lubi.

Zarolaj.si: Prvo obletnico skupine ste imeli dobra dva meseca nazaj. Postali pa v kratkem eden najodmevnejših bendov pri nas. Kaj je vaša dodana vrednost?
Manouche: Res je. Osemnajstega maja smo zabeležili prvo uradno obletnico benda. Zvezde so nam bile očitno tudi zelo naklonjene, saj smo ta večer nastopali kot predskupina francoske pevke ZAZ v nabito polnih Križankah. Nastop v Križankah je bil za nas ključnega pomena in je bil obenem tudi naš prvi koncert v živo. To, da nas označujejo kot enega izmed najodmevnejših bendov pri nas je velik kompilment in nagrada za do sedaj vloženo delo. Imamo srečo, da nam je bila z dvanajstimi koncerti v dveh mesecih ponujena lepa priložnost, da dokažemo publiki, če smo z razlogom deležni tolikšne pozornosti na slovenski sceni. Zaenkrat so vtisi enkratni. Kaj je naša dodana vrednost? Pozitivno sporočilo, energičen nastop, troglasno petje in spoštovanja vredne vragolije na  inštrumentih od česar ne odstopamo.

MANOUCHE - Kje si lubi

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.Zarolaj.si: Najavlja Resnična romansa izid prvenca? Oboževalci bomo rekli: KONČNO! :)
Manouche:
Po vsej verjetnost bomo izid multimedijskega prvenca povezali z odmevnejšim promocijskim nastopom v Ljubljani. Kje, naj zaenkrat ostane še skrivnost. Na cdju, ki bo izšel jeseni boste lahko zasledili osem do devet avtorskih skladb, plus vse tri naše video izdelke. Resnična Romansa je pa resda zadnji singel pred izidom, tako da res KONČNO (smeh).

Manouche_Screenshot_17

Zarolaj.si: Refren naj je zapet v francoskem jeziku. Kaj pomeni?
Manouche:
Refren sem zapel v francoščini alla Manouche. Plan je bil, da zapojem besedilo "Moja ljubezen je samo zate in nje se ne da kupiti", kar ni ravno uspelo. Na koncu refren bolj zveni kot pa dejansko pomen francosko. Seveda sva z Marcom  takoj poslala skladbo moji sestri Nataliji, ki že dvanajst let živi v Parizu, da preveri pri svojih znancih kako se njim zdi. Na moje presenečenje je refren vsem zvenel zelo francosko, predvsem pa ni nobeden izmed njih naše poteze smatral kot kakršnokoli norčevanje iz njihovega jezika. Inspiracija je bil vsekakor tudi Charlie Chaplin s svojo znamenito glasbeno točko v filmu Modern Times.

Zarolaj.si: Videospot romanse prinaša simpatičen filmski pridih. Ste morali Petka dolgo prepričevati, naj prevzame vlogo?
Manouche: Všeč mi je, da ste to opazili. Kot velika fana starih filmov sva se in jaz in Marco želela  prvič preizkusiti v malce bolj "filmskih vodah". Prevzela sva vlogi dveh simpatičnih bedakov, ki ju pot ponesreči zanese v Pariz in se odločita posneti glasbeni video na stroške svojega managerja, ki mu to ni ravno po godu. V vlogi našega managerja nastopa Primož Petko. Za to vlogo si ne bi mogli želeti bolj primernega igralca kot je on. Na snemanju nas je nasmejal do solz. Pogajanja tudi niso bila prehuda. Šlo je bolj za naključno snidenje, ki se je spreobrnilo v kvalitetno druženje pozno v noč.

Manouche_Screenshot_36

Zarolaj.si: Kakšna je resnična Zaz? :)
Manouche: Gre za vrhunsko pevko in avtorico z ogromno karizmo. Na naše presenečenje je sama prišla do nas, poleg sebe predstavila še spremljevalno skupino, pohvalila našo glasbo. Moment smo zabeležili s fotografijo za spomin. Všeč mi je, da si je naš koncert ogledalo tudi nekaj članov njenega benda. Mogoče tudi ona sama ampak tega ne vemo zagotovo. V vsakem primeru smo ji hvaležni za povabilo.

MANOUCHE - Bi šla naprej? 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

Zarolaj.si: Poletje se preveša v drugi del. Kje boste nastopali?
Manouche: Povsod kjer nas boste hoteli. Od omenjenih dvanajst koncertov sta nam ostala le še dva, in sicer 28. julija na Ptuju in 1. septembra v Izoli. Avgusta bo očitno malo bolj zatišja, treba bo tudi počasi končati album, v jeseni pa s polno paro naprej do konca leta.

Video

Dodatne informacije

  • Avtor: Anja Intihar
  • Foto: /
  • Kamera: /
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav