download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Intervju s pevko Anjo Strajnar o predstavi Grand pok

Trije virtuozi - pevka Anja Strajnar, performer Tomaž Lapajne Dekleva in pianist Tadej Horvat - so pod režijo Marka Bratuša prepletli svoje spretnosti v kabaretu, kot ga še niste doživeli. Najboljše skladbe iz svetovne zakladnice muzikalov v svežih preoblekah sodobnega klovnovstva.
Predstava bo jutri ob 21h v Kavarni Union v Ljubljani doživela svojo zadnjo uprizoritev, zato smo Anjo Strajnar povabili na intervju, da nam zaupa nekaj podrobnosti o predstavi in vas prepriča, da si predstavo tudi ogledate.
 
Zarolaj.si: Grand pok! Kaj je Grand pok?
Anja: Glasbeno-gledališka predstava, kabaret, v katerem lahko uživa mlado, staro, predvsem pa ljubitelji muzikala, torej tisti, ki so v mladosti gledali filme z Lizo Minelli v glavni vlogi in tisti, ki so si še nedavno tega ogledali katero od predstav na londonskem West endu. Besedila so v angleščini in slovenščini, tako da so "dostopna" tistim, ki znajo in tistim, ki znajo malo manj angleščine (smeh). Za največ spontanega smeha med skladbami pa skrbi z veznim tekstom Tomaža Lapajne Dekleva, ki, verjemite mi, obvlada, to kar dela. Vrhunec predstave? Tadej Horvat v vlogi, ki je ne pričakuje nihče, ki ga je že kdaj videl na kakršnemkoli nastopu in teh ni malo!
 
Zarolaj.si: Komu je Grand pok namenjen, komu bo/je všeč? Ljubiteljem glasbe ali ljubiteljem gledališča?
Anja: Obojim. Gre za edinstven preplet obeh žanrov. Tisti, ki pričakujejo gledališko predstavo, pravijo, da je to "predstava, ki bi lahko bila tudi koncert", ostali menijo, da je to "koncert, ki bi lahko bil tudi gledališka predstava". Bistveno je, da vsak od treh nastopajočih dela na odru predvsem tisto, v čemer je dober in suveren. Tadej Horvat igra klavir, jaz pojem, Tomaž Lapajne Dekleva pa vse skupaj skozi igro in neposredni dialog s publiko povezuje v edinstveno glasbeno-gledališko predstavo oziroma koncert. Skratka, tisti, ki bodo prišli in si v živo ogledali dogodek, se bodo sami odločili, v kateri "predalček" najbolj sodimo. 
 
Zarolaj.si: Sicer pa je v predstavi Grank pok združenih veliko telentov na enem mestu. Kje se je sploh rodila ideja za Grand pok?
Anja: Želja po ustvarjanju glasbe iz muzikalov, ki prihaja z mojega naslova, se je združila z željo po petju v kateri od predstav za odrasle, ki prihaja z naslova Tomaža. In združilo s humorjem, s katerim zna vrhunsko "upravljati" naš Tomaž. Brez Tadeja (pianista), ki tako želi ali ne igra tretjo violino, pa seveda ne bi mogla storiti prav nič (smeh). Tako da gre za trikotnik, ki bi se sesul, če bi iz odvzeli en sam vezni člen.
 
Zarolaj.si: Kljub svoji komični zasnovi, pa je predstava daleč od tega, da bi se opirala na banalnost...
Anja: Skušali smo se v čim večji meri odmakniti od "štosov na prvo žogo", kot  bi lahko rekli, če pa je med nastopom že uporabljen kakšen malo bolj "izpet štos", verjemite, da damo to publiki vedeti, kar mu seveda daje nov čar ali ostrino!
 

 
Zarolaj.si: Bliža se vaša zadnja ponovitev... kaj vam je iz uprizoritev ostalo najbolj v spominu?
Anja: To, da je bila vsaka predstava odlično sprejeta. Tudi, če ni bila vsaka predstava odpeta in odigrana pred polno dvorano, je bilo vzdušje v njej res vrhunsko, kar je nam trem, ki "živimo od tovrstnega utripa", tisto, kar nas poganja in potrjuje, da smo se lotili prave stvari!
 
Zarolaj.si: Bo Grand pok dobil nadaljevanje?
Anja: O ja, brez skrbi. Ampak o tem v naslednjem intervjuju, prav? Naj se ideje še malo izklešejo, dobijo tisto pravo ostrino, nato pa z novicami na dan (smeh)!
 

Video

Dodatne informacije

  • Avtor: Zarolaj.si
  • Foto: /
  • Kamera: /
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav