download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Intervju z ameriško-slovensko skupino Help! | A Beatles tribute band

V Sloveniji skorajda ne mine leto, da ne bi bilo mogoče obiskati koncerta bodisi domače bodisi tuje tribute skupine. Zasedbe, ki se na (manjših ali večjih) odrih prelevijo v različne glasbene dinozavre, se seveda razlikujejo po kvaliteti; tudi po tem, kakšen šov pripravijo za obiskovalce.
Teh običajno ni malo – vsi, ki nis(m)o imeli sreče, da bi se rodili v letih, ko se je rojeval rock, pač radi prisluhnemo Beatlom, Stonesom, Queenom, Zeppelinom, Abbi, čeravno na odru gledamo le njihove kopije. Té se z oblačili, kretnjami, instrumenti, poskušajo kar najbolj približati originalom. Kako dobro jim to uspe, presodijo po koncertu obiskovalci. 
 
Dobra obiskanost koncertov tribute skupin je najbrž kolaž različnih dejavnikov – želje po tem, da bi v živo slišali glasbo, ki nikoli ne bo odšla v pozabo; hrepenenja po minulih časih, ko so bili prej omenjeni glasbeni dinozavri na vrhuncih svoje moči; preproste potrebe, da se na koncertu sprostimo, naplešemo. Od tribute skupin praktično vedno vemo, kaj lahko pričakujemo. 
 
Ampak ali imajo tribute skupine zaradi dejstva, da so le kopije nekoga drugega, lažje delo? Ne nazadnje igrajo glasbo, ki jo je napisal nekdo drug, za »slavo in prepoznavnost« jim ni potrebno storiti drugega kot stopiti na oder z lasuljo na glavi in preigravati uspešnice iz nekega drugega časa, kraja in prostora. 
 
Na omenjeno dilemo bodo najlažje odgovorili tisti, ki so vanjo neposredno vpleteni. Glasbeniki. Ne katerikoli. John, Paul, George in Ringo, pravzaprav. Liverpoolska kuštrava četverica, ki jo v realnem življenju sestavljajo Ernie, Robert, Gašper in Žiga. Help! A Beatles Tribute delujejo šele dobrega pol leta, a čudili bi se, kako neverjetno so na odru podobni originalnim Beatlom.

Video

Dodatne informacije

  • Avtor: 5. letni čas
  • Foto: /
  • Kamera: 5. letni čas
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav