download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

intervju: ZMELKOOW

Cenjeni ljubitelji rokenrola in neposrednih prenosov sej parlamenta! Pred vami je ultra intervju s skupino Zmelkoow, ki je pred kratkim na trg z nadzvočno hitrostjo poslala singel In rod gre dalje (To je to!), ki se nahaja na albumu Čista jajca? Tokrat o aktualni problematiki modernega sveta.
Zmelkoow
Vprašanje: Te dni ste z vaše zadnje plošče lansirali nov video in singel In rod gre dalje. Kaj se skriva za tem nenavadnim naslovom?
Po eni strani najbrž ne želijo strašiti poslušalcev, po drugi pa imam občutek, da so premalo samozavestni, da bi se odločili vrteti nekaj, kar ni ušesom domače ali vsaj preverjeno v tujini.Zmelkoow: To je druga pesem z našega novega albuma Čista jajca?. Pesem je pravzaprav opis reprodukcijskega procesa slovenskega naroda v urbanih okoljih. Hkrati smo zadevo spesnili na način, ki omogoča tistim političnim strankam, ki se zavzemajo za zvišanje rodnosti, da jo uporabljajo kot nekakšen pojoči priročnik za živelj na demografsko ogroženih območjih. Sicer pa je to en takšen trainspotting disco-rokenrol komad.

Vprašanje: Kako ste sicer zadovoljni s prodajo vaše plošče? Ali se izdaja plošč sploh še izplača?

Zmelkoow: Plošča se prodaja počasi ampak stabilno; sklepamo sicer, da tokrat ne bomo dosegli milijonske naklade, ampak to smo vedeli že vnaprej. Gre namreč za precej underground material, ki se ga radijski uredniki dotikajo zelo previdno - samo z debelimi delavskimi rokavicami (takšnimi, kot jih uporabljajo čistilci kanalizacije). Po eni strani najbrž ne želijo strašiti poslušalcev, po drugi pa imam občutek, da so premalo samozavestni, da bi se odločili vrteti nekaj, kar ni ušesom domače ali vsaj preverjeno v tujini. To je škoda, saj to obsoja glasbeno sceno na cepetanje na mestu. Glede izplačljivosti pa – finančno se najbolj izplača prostitucija – seveda ne samo fizična – prodaš dušo hudiču in dobro zaslužiš. Potem pa imaš težave z nespečnostjo, močenjem postelje in impotenco … Nam je ljubše, da gremo finančno v minus, ampak vemo, da smo naredili dobro plato.

Vprašanje: Pripravljate tudi kakšen promocijski koncert?
Zmelkoow: Nov material že nekaj časa igramo v okviru rednih špilov, tako da malo testiramo, kako ga ljudje sprejemajo. Pravzaprav smo pozitivno presenečeni, saj ne glede na "čudnost" komadov folk kar skače. Bomo pa definitivno tudi kakšen "specializiran" promocijski koncert s filharmoniki in striptizetami naredili, da predstavimo ploščo kot se spodobi. Samo dogovoriti in organizirati se moramo – v tem smo bili doslej precej neuspešni, saj vsi sestanki na to temo končajo s klobasanjem vicev in prepevanjem navijaških himen – seveda ob predhodnem dogovoru, da bomo drugič dorekli stvari.
zmelkoow
Goga uglašuje turški inštrument ''Čura'', ki ga je menjal  v Istambulu za 2 cdja Čista Jajca?

Dejstvo je, da pritiski lastnikov radiev in fast food koncept "na našem radiu samo največji hiti", ki je zadnja leta vseprisoten, omejujejo svobodo...Vprašanje: Zdi se, da so dandanes glasbeni izvajalci lahko uspešni le z enim, dvema hitoma, potem pa pride nov izvajalec in "stari" utonejo v pozabo. Glede na vašo večletno prisotnost na slovenski sceni se še kar uspešno držite. V čemu je skrivnost?
Zmelkoow: Kot rečeno, v Sloveniji ljudje, ki bi morali skrbeti za razvoj kakovostne glasbe, predvsem glasbeni uredniki, ne zmorejo ali ne smejo opravljati svojega poslanstva. Dejstvo je, da pritiski lastnikov radiev in fast food koncept "na našem radiu samo največji hiti", ki je zadnja leta vseprisoten, omejujejo svobodo, ampak mislim, da bi si morali vseeno privoščiti zavrteti kaj provokativnega, svežega. Ker tega ne delajo, mladi bendi nimajo možnosti za preboj, stari pa imajo nekako po difoltu rezervirano svoje mesto pod soncem. Spanec na lovorikah pa je, kot vemo, itak najslajši. Pravzaprav se moramo mi kar truditi, da ne podležemo skušnjavi. Pa se mi zdi, da nam kar uspeva.
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav