download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Doris Dragovič v Ljubljani

Bogata kariera Doris Dragović je zaznamovana s številnimi albumi, nastopi na festivalih in z dvema nastopoma na izboru za pesem Evrovizije. Njena najbolj prepoznavna pesem Željo moja je zasvojila celotno generacijo osemdesetih let prejšnjega stoletja. V svoji 30-letni karieri dalmatinska pevka navdušuje s svojo glasbo in podobo.
Doris se je rodila leta 1961 v Splitu in se že kot 11-letna deklica navdušila nad Splitskim festivalom ter pevkami kot so Gabi Novak, Tereza Kesovija in druge. Ljubezen do nastopanja pa se je rodila že v otroštvu, ko je na podstrešju babičine hiše odkrila gledališke kostume in baletne čeveljce, ki so pripadali babičini sestri, znameniti balerini Ani Roje. Kasneje se je tudi sama preizkusila v baletu, a je svojo pot našla v glasbi.
 
Na oder je prvič stopila leta 1981, ko je nastopila v skupini More, kjer sta se pred njo urila tudi Oliver Dragojević in Meri Cetinić, leta 1986 pa je štartala njena solo kariera. Doris je v svoji dolgoletni karieri postala pevka z največ nagradami. Sodelovanje z Zrinkom Tutićem ji je prineslo zmago na takratni Jugoviziji s skladbo Željo moja, na izboru za pesem Evrovizije na Norveškem pa je dosegla zavidljivo 11. mesto. Leta 1999 je s pesmijo Marija Magdalena na hrvaškem izboru za pesem Evrovizije zmagala, odpotovala v Jeruzalem in osvojila visoko četrto mesto. 
 
V svoji karieri je izdala veliko albumov, rada pa je tudi  preizkušala nove glasbene smeri. Album s komercialno usmerjenimi skladbami Krajem vijeka je predstavil Doris v neki novi podobi, prav tako tudi album Lice, ki je bil nadaljevanje pop-dance smeri. Leta 2001 je izdala album Malo mi za sriću triba, ki je bil vrnitev k znanemu, mediteranskemu stilu in najbolje oriše Dorisino osebnost, ustreza  njenemu vokalu in temperamentu. Ob 20. obletnici kariere je nastal album, sestavljen iz najlepših balad, Doris, s ljubavlju. Leta 2009 pa je na podlagi ekskluzivne pogodbe z Dallas records izdala zadnji album Ja vjerujem.
 
Doris Dragović je pevka z zavidljivo glasbeno kariero in prava legenda v širši balkanski regiji. Po dolgem premoru se je oktobra 2012 vrnila na oder, razprodala zagrebško dvorano Vatroslav Lisinski in dokazala, da je dobra glasba večna. Navdušila je s svojimi največjimi hiti kot so Željo moja, Marija Magdalena, Baklje Ivanjske, Malo za sriću triba in drugimi.
 

Video

Dodatne informacije

  • Kdo?: Doris Dragovič
  • Kje?: Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
  • Kdaj?: 24. maj 2013
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav