download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Ekscentrični Rufus Wainwright prihaja v Ljubljano

V Ljubljano prihaja Rufus Wainwright, eden najbolj inovativnih talentov moderne glasbe! Nastopil bo v soboto, 29. marca 2014 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.
Rufus Wainwright se bo slovenskemu občinstvu predstavil v solo različici s klavirjem. V Gallusovo dvorano prihaja v okviru promocijske turneje ob izidu njegovega novega, prihajajočega albuma Vibrate: The Best of Rufus Wainwright.
 
Rufus Wainwright je nedvomno eden od največjih vokalistov, tekstopiscev in performerjev svoje generacije. Kantavtor, rojen v New Yorku, odraščajoč v Montrealu, je v svoji bogati glasbeni karieri izdal sedem odmevnih studijskih albumov in dva live albuma, vključno z grammyjem nagrajenega Rufus Does Judy At Carnegie Hall. Njegovo glasbeno ustvarjanje posega tudi na področje opere, gledališča in filma.
 
Rufus Wainwright slovi po izjemnih koncertih – tako tistih z kot tistih brez spremljevalne skupine. Stal je že na vseh pomembnejših svetovnih odrih – od festivalskih (Glastonbury) do klasičnih (Carnegie Hall, Royal Opera House, Hollywood Bowl). Nastopal je z najbolj uglednimi orkestri na svetu (Chicago Symphony Orchestra, San Francisco Symphony Orchestra in drugi). In Rufus se je vedno in povsod izkazal kot izjemen showman.  Leta 2009 je premiero doživela njegova prva opera Prima Donna, ki je navduševala občinstvo po Evropi in ZDA v naslednjih treh letih, Rufus pa že pripravlja novo.
 
Ekscentrični glasbenik je v svoji karieri sodeloval z mnogimi znanimi imeni svetovne glasbene scene. Na njegovem obširnem seznamu se znajdejo Pet Shop Boys, Shirley Bassey, Elton John, Antony, David Byrne, Joni Mitchell, Robert Wilson, Lou Reed, Boy George, Mark Ronson in Robbie Williams.
 
So se vam v spomin vtisnile tudi skladbe iz filmov Moulin Rouge, The Brokeback Mountain? Rufus Wainwright je spisal mnogo skladb za filme, tudi za omenjena.

Video

Dodatne informacije

  • Kdo?: Rufus Wainwright
  • Kje?: Cankarjev dom, Ljubljana
  • Kdaj?: 29. marec 2014
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav