download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Fatalna Anna Calvi prihodnje leto v Sloveniji

Dokaj redko se nam pripeti, da smo na glasbenih odrih povsem v koraku s svetom, saj se pri nas bolj ali manj mudijo odcveteli izvajalci, razni posnemovalci ali pa ziheraški povratniki. 
V začetku leta bomo vendarle dočakali nekaj sočasnega, potentnega in relevantnega, z obiskom britanske kitaristke, pevke ter avtorke Anne Calvi se bomo vpisali na aktualni popularnoglasbeni zemljevid, kajti Calvijeva prihaja v cvetu prodornosti in ustvarjalnosti. Ja, srečo imamo, (vsaj) februarja bo v prestolnici zavel svež rockovski veter. 
 
Anna Calvi, ki jo Brian Eno slavi kot "najboljše po Patti Smith" in je bila uvrščena na BBC-jevo lestvico Sound of 2011, se je z medijskim direndajem srečala proti koncu leta 2010. Med glasbenimi novinarji, pri katerih je žela vsesplošno hvalo, si je prislužila primerjave s strastnimi in razmišljujočimi glasbeniki, kot sta Nick Cave in PJ Harvey. Njen svet naseljujejo kompleksni in bogati glasbeni vplivi – od čutnega flamenka in zadimljenega bluza do zapeljivega goth pop/rocka. Poleg tega prepleta vplivov pevka zatrjuje, da jo navdihujejo filmi Davida Lyncha, Gusa Van Santa in Wonga Kar Waia, filmska komponenta pa njeni glasbi doda skrivnosten in nepopustljiv podton.
 
Anna Calvi, pevka in kitaristka, ki je po rodu napol Italijanka, se je med odraščanjem pod vplivom očeta, ljubitelja glasbe, srečevala z množico žanrov. Na spletni strani Songfacts ob njeni pesmi Suzanne and I navajajo, da sama med svoje vplive prišteva klasična skladatelja  Ravela in Debussyja, njeno glasbo pa opisujejo kot "razmišljujoč melodramatičen goth-pop."
 
Pevka je pri sedemnajstih opustila umetniško šolo, da bi se posvetila študiju glasbe. Začela se je izobraževati na tem področju in snovati glasbena sodelovanja. Leta 2006 je spoznala Mally Harpaz, ki igra tolkala in harmonij, pozneje pa je k sodelovanju povabila bobnarja Daniela Maidena-Wooda. Njen debitantski single Jezebel, ki je izšel jeseni 2010, je bil električna priredba standarda Edith Piaf.
 
Calvi se je leta 2010 podala v francoski studio Black Box s priznanim producentom Robom Ellisom, da bi posnela po sebi imenovani debitantski album. S pomočjo staromodne analogne opreme je ustvarila žametni wall of sound, ki je upravičeval norijo v pripravah na izid albuma leta 2011. Po izidu so pevko zasuli z nominacijami za nagrade, med drugim za najboljšega britanskega novega izvajalca na britih 2012, podelili so ji nagrado European Border Breakers in jo povabili v žirijo za podelitev prestižne nagrade Mercury. Proti koncu leta 2012 je svoj mogočni glas posodila zasedbi Noah and the Whale za njihovo naslovno pesem Heart of Nowhere, tedaj pa je že snemala svoj drugi album One Breath, ki je izšel 7. oktobra 2013.

Video

Dodatne informacije

  • Kdo?: Anna Calvi
  • Kje?: Kino Šiška, Ljubljana
  • Kdaj?: 27. februar 2013
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav