download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Glavne zvezde Čipkarije 2013 zasedba Dubioza kolektiv

Klub idrijskih študentov med 17. in 24. avgustom organizira že 18. festival Čipkarija, največji večdnevni dogodek za mlade v občini Idrija. Iz prvotnega dvodnevnega dogodka, je Čipkarija v zadnjih letih prerasla v 8-dnevni festival športa, kulture, zabave in sprostitve.
Festival se bo pričel 17. avgusta z rekreativnim tekom iz Klawnce v Swenak, sicer glavni prireditveni prostor Kluba idrijskih študentov, v katerem je v preteklosti svoje prostore imel svinjak bližnje Psihiatrične bolnišnice Idrija. Teku bo sledil dubstep koncert Obzorje št. 15, ki simbolično ponazarja zvoke iz globin idrijskega živosrebrovega rudišča Nastopile bodo zasedbe HEX, Less Than Three, DubDiggerz in Zelene espadrilje. Ker so idrijski knapi po dolgih urah dela v podzemlju potrebovali rekreacijo, bo tudi sledeča nedelja 18. avgusta povsem športno obarvana. V Idriji bo potekal košarkaški turnir trojk, v športnem centru v Spodnji Idriji pa bo potekal turnir dvojk v odbojki. 
 
Med tednom bodo v zavetju nekdanjega rudniškega žitnega skladišča, v podhodu pod Magazinom, potekale Ustvarjalne delavnice. V ponedeljek, četrtek in petek bodo delavnice potekale med 9.00 in 12.00, v torek in sredo pa v popoldanskih urah med 17.00 in 20.00. Ponedeljkovo in torkovo popoldne bosta kvartopirsko obarvana, saj bo v ponedeljek v klubu Swenak potekal Poker turnir, v torek v Mejci pa še Tarok turnir. Torek se bo po tarok turnirju nadaljeval v Mejci z večerom, posvečenim reggae glasbi – z ogledom dokumentarnega filma o Bobu Marleyu »Marley: The Life, Music and Legacy of Bob Marley« ter druženju ob sproščujoči glasbi. Sredin večer bo oživil center mesta: v parku ob Mestnem trgu bo potekal Đem Sešn, na katerem bodo lahko tudi obiskovalci poprijeli za glasbila in poskrbeli za improvizirane glasbene užitke.
 
Četrtek bo že tradicionalno poskrbel za oživitev najstarejše gledališke zgradbe na slovenskem, v katerem je dandanes filmsko gledališče. Klub idrijskih študentov kot edini redno, enkrat mesečno, v njem izvaja filmske projekcije. V sklopu letošnje Čipkarije bo ob 16.00 projekcija animiniranega družinskega filma Krudovi, ob 18.00 akcija Iron Man 3 in ob 20.30 Tarantinova mojstrovina Django brez okov. 
 
Petek bo ves v znamenju elektronske glasbe. V klubu Kaos v središču mesta bomo gostili zmes kakovostnih tujih in domačih DJ-jev. Poleg domačinov Urbana Jerama in Nikashya, bomo gostili tudi novogoričana Damirja Hoffmana, kot glavna zvezda večera pa se bo predstavil priznani španski DJ Raul Mezcolanza iz Barcelone. Zabava bo potekala dolgo v sobotno dopoldne, ko se bo organizacijska ekipa že pripravljala na vrhunec letošnje Čipkarije. To bo že tradicionalno veliki sobotni koncert v idrijski Mejci. Že v popoldanskih urah bodo tam potekale Igre brez meja, v večer pa se bomo zazibali v ritmih štirih glasbenih zasedb. Koncert bodo otvorili zmagovalci predizbora, ki bo potekal teden pred festivalom, sledila pa jim bo skupina Help! A Beatles Tribute Band, ki bo Fantastične štiri pripeljal v samo Idrijo. Za ameriško-slovensko navezo bo prišel na vrsto vrhunec: nastop zasedbe Dubioza kolektiv, ki nas bo popeljal iz sobote v nedeljo. Po njihovem nastopu pa bodo zabavo zaključili domačini iz skupine The Sexual Band.

Video

Dodatne informacije

  • Kdo?: Različni izvajalci
  • Kje?: Idrija
  • Kdaj?: 17. - 24. avgust 2013
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav