download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Hip hop večer na Orto festu

V ponedeljek v okviru Orto festa v Orto baru v Ljubljani poteka hip-hop večer. V živo se bodo predstavili GoGs, T-Set, Ghet in Nemir.
T-Set, slovenski hip-hop kolektiv, so nastali leta 1996 na pobudo treh entuziastičnih ustanovnih članov z imeni bMD, Fela in Dj Chibba. Fela in Dj Chibba sta kasneje zaključila skupno zgodbo s kolektivom, a njuno mesto nadomesti Ballau. Skupaj z bMD-jem vse do leta 2005 nastopata sama. Pridružita se jima še Bobi Vejn in Dj S.S.F. in koletiv T-Set dobi današnjo obliko in zasedbo.
T-Set so v preteklosti nastopali s Klemnom Klemnom in Trkajem, sodelovali so na hip hop partyjih v režiji Radia Yo, pojavili so se tudi na vseh hip hop kompilacijah, vključno s prvo z naslovom 5 Minutes Of Fame/ Za narodov blagor. bMD je hkrati tudi soavtor skladbe Leta 1600 (Klemen Klemen), skupaj z Ballau-om pa se prvič pojavita v skladbi Sanje (Klemen Klemen).
Vsak od današnjih članov T-Set je v kolektiv prinesel svoj film – spremljevalni vokal na koncertih Klemna Klemna, sodelovanje v zasedbah Suspect, D-Fact, All Capone Štrajh trio, Heavy Les Wanted, Metropolis, O.S.T., producent, trikratni svetovni prvak v Flatlandu BMX Freestyle Experts ter svetovni vicešampion v isti disciplini...
 
Skupina GoGs je mlada novomeška glasbena skupina, ki jo sestavlja 6 članov. Skupina ustvarja predvsem avtorsko glasbo, začinjeno z rapom, pevsko obarvanimi refreni ter eksperimentalnimi  instrumentali v katere so vključeni elementi hip hopa, rocka in bluesa. Skupaj ustvarjajo dobro leto, v tem času pa so izdali že 4 single, pod budnim očesom producenta  Tomaža Marasa - Mota, s katerimi tudi napovedujejo izid njihove prve zgoščenke.
 
Benjamin Džinić - Ghet je po nekaj letih sodelovanja z različnimi slovenskimi raperji izdal svoj solo prvenec, in sicer mixtape Ghetbangarap.
Ghet je svojo glasbeno pot pričel kot vsak drugi član velenjskega hip-hop gibanja, v družbi somišljenikov na velenjskih ulicah. Njegovi začetki segajo v leto 2001,  prelomno leto zanj pa je bilo 2008, ko se je pojavil na mixtape-u Radio Banga Vol.10 in hkrati začel  producirati glasbene aranžmaje. V letu 2011 sta z Mrigom posnela enega izmed boljših albumov slovenske rap scene – Mrigz 'n' Ghet Hitz. Od takrat je Ghet nepogrešljiv del slovenskih rap in hip-hop odrov.
Ghetbangarap vsebuje 14 različnih komadov v stilu rapa 90-ih let. Na njem gostujejo znana imena slovenske rap scene, kot npr. Sunny Sun, Emkej, Nemir, T-SET, Murat, DJ K'Pow ... Mixtape je produciral Anže Metod Breskvar – BMD, član skupine T-set.
 
Nemir, na velenjskih ulicah bolj znan pod imenom Tadija, je velenjski rap tiranozaver, ki lirično bombandira na slovenski hip-hop sceni že 15 let. Njegovi začetki so bili dokumentirani davnega leta 1997 na avdiokasetah, kot se to tudi za pravega old skul raperja spodobi. Z brezkompromisnim slogom in rimo brez dlake na jeziku je postopno gradil temelje in soustvarjal velenjski hip-hop, kot ga poznamo danes. Bil je nepogrešljiv člen velenjskega hip-hop podzemlja in več odmevnih skupin oz. projektov: Corpus Delicti – 2003, LastOne – 2005, IllTape – 2009, kjer sta s Principom predstavila prvi skupni singl Velenje iz njunega prihajajočega albuma Thug Connect za katerega je bil posnet tudi videospot. In prav ta ju je popeljal daleč ven iz domačega Velenja in hkrati vrnil mesto Velenje na hip-hop zemljevid Slovenije. 
Ves čas pa je v njem zorel in rasel prvi solo projekt in tako je junija 2012 izšel album Boj za obstoj, ki je pustil pečat na slovenski hip-hop sceni s komadi kot so: Replika, Old skul MC, Dobri momci itd. Dodano vrednost albumu so prispevali različni gosti, znani producenti (BMD, Mistik, Mentally Ill) in MCji (Princip, Mrigo, Ghet, Crni, Mulac) in DJ Supastar. 
Poletje 2012 pa je prineslo še druge zmage – Nemir je zmagal na natečaju največjega hip-hop festivala na Balkanu Fresh island pod organizacijsko taktirko zelo znanega hrvaškega DJ-ja Phat Phillieja. Nemir je bil tako razglašen za prvega Freshmana 2012 in na otoku Pag v sklopu festivala nastopil s svetovno znanima artistoma Nas (ZDA) in Eve (ZDA). Sicer pa je Nemir v več kot 10 letih nastopanja stal na odru s številnimi svetovno znanimi in balkanskimi izvajalci.
Skozi leta je ostal zvest svojem slogu, na odru pa je znan po svojih energičnih nastopih in zabavanju publike, obljublja pa še mnogo več … Nedavno se je pridružil založbi Wudisban in tako postal novi član velike hip-hop družine.
 

Dodatne informacije

  • Kdo?: Različni izvajalci
  • Kje?: Orto bar, Ljubljana
  • Kdaj?: 22. april 2013
nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav